Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Στο ναδίρ οι αποτιμήσεις των τραπεζών

Οι μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου αποτιμώνται πλέον με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο για την κερδοφορία τους το 2008 μετά και την πρόσφατη διόρθωση, αναφέρει η UBS σε έκθεσή της όπου συμπεριλαμβάνει τις μετοχές της Εθνικής, της Alpha Bank αλλά και της EFG International στις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές τραπεζικές επιλογές της.

UBS: Στο ναδίρ οι αποτιμήσεις των τραπεζών
Οι μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου αποτιμώνται πλέον με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο για την κερδοφορία τους το 2008 μετά και την πρόσφατη διόρθωση, αναφέρει η UBS σε έκθεσή της (20/8) όπου συμπεριλαμβάνει τις μετοχές της Εθνικής, της Alpha Bank αλλά και της EFG International στις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές τραπεζικές επιλογές της.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι μετοχές του κλάδου ”βλέπουν” τα κατώτατα σημεία τους όταν το Ρ/Ε τους διαμορφώνεται περί το 10, με βάση τα αποτελέσματα του επόμενου 12μήνου. Στην παρούσα φάση, και με βάση τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2008, ο κλάδος διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 8,7.

Αυτό, τονίζει η UBS, υποδηλώνει πως η αγορά αποτιμά το ενδεχόμενο σημαντικής υποχώρησης στην κερδοφορία των τραπεζών και μιας μείωσης στα έσοδα από τις κεφαλαιαγορές της τάξεως του 50%.

Στο πλαίσιο αυτό, η UBS καταθέτει τις κορυφαίες τραπεζικές της επιλογές μεταξύ τραπεζών με ισχυρή κεφαλαιακή θέση, ικανότητα παραγωγής ελεύθερων ταμειακών ροών και χαμηλή μόχλευση.

Μεταξύ αυτών βλέπει τις μετοχές της Εθνικής Tράπεζας (55 ευρώ και ”buy”), της Alpha Bank (29 ευρώ - ”buy”), αλλά και τον τίτλο της EFG International.

Οι υπόλοιπες τράπεζες που συνθέτουν τις κορυφαίες επιλογές της UBS είναι οι: BBVA, Irish Life & Permanent, Credit Suisse, Swedbank, UBI, KBC και UniCredit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v