Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Τετάρτης

Η αύξηση της συμμετοχής της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, το ενδιαφέρον ελληνικών ναυτιλιακών ομίλων για τη βουλγαρική Navibulgar, οι εκτιμήσεις για αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα της Intralot από τη μείωση των εσόδων της Turkcel και οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

O Τύπος της Τετάρτης
Η αύξηση της συμμετοχής της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, το ενδιαφέρον ελληνικών ναυτιλιακών ομίλων για τη βουλγαρική Navibulgar, οι εκτιμήσεις για αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα της Intralot από τη μείωση των εσόδων της Turkcell και οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Marfin-ΟΤΕ: Η Marfin Investment Group αύξησε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ (6% στις 17 Αυγούστου) και έχει βάλει στόχο να γίνει βασικός στρατηγικός επενδυτής στον Οργανισμό, σύμφωνα με ξένη οικονομική ιστοσελίδα την οποία επικαλείται η ”Ελευθεροτυπία”. Τα ”Νέα” αναφέρουν ότι κύκλοι της MIG σημείωσαν πως η εταιρία σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον μετοχές, αυξάνοντας το ποσοστό της στο 7% - 8%, δεν φιλοδοξεί όμως -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- να γίνει βασικός μέτοχος στον ΟΤΕ.

Attica: Με ”ελληνικό χρώμα” φαίνεται ότι πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για την πώληση του 70% της κρατικής ναυτιλιακής εταιρίας Navigation Maritime Bulgare (Navibulgar). Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, για τη Navibulgar έχουν επιδείξει ενδιαφέρον 23 εταιρίες ή κοινοπραξίες, μεταξύ των οποίων και ο ελληνικός ναυτιλιακός όμιλος Attica Group. Παράλληλα, ενδιαφέρον φέρονται να έχουν εκφράσει και οι ναυτιλιακοί όμιλοι Βαρδινογιάννη και Τσάκου.

Χαλκόρ: Αύξηση στις πωλήσεις και μείωση στα κέρδη εμφάνισε στο α΄ εξάμηνο του 2007 ο όμιλος εταιριών Χαλκόρ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 16 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 27,7%, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 22,9% στα 714,2 εκατ. ευρώ.

Intralot: Αρνητική επίδραση, άγνωστου μέχρι στιγμής ”βελινεκούς”, αναμένεται στα εξαμηνιαία μεγέθη της Intralot μετά τη σημαντική μείωση εσόδων που εμφανίζεται στα ενοποιημένα αποτελέσματα της Turkcell για το β΄ τρίμηνο από το τουρκικό Στοίχημα, η οποία προέρχεται από την κατά 45% θυγατρική της ελληνικής εταιρίας, Inteltek, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα έσοδα της Inteltek κατέγραψαν πτώση 35,53% στα 17,932 εκατ. δολάρια.

ΟΤΕ: Χαμηλότερες τιμές χονδρικής για πρόσβαση ADSL θα διαθέτει ο ΟΤΕ στις ιδιωτικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕΤΤ.

Ακτοπλοΐα: Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό η κίνηση του κ. Π. Λασκαρίδη να προχωρήσει στην αγορά του πακέτου των μετοχών των Μινωικών Γραμμών που κατείχε ο όμιλος Attica, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κ. Λασκαρίδης αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή στην HSW, στην οποία οι Μινωικές μετέχουν με ποσοστό περίπου 33%, γράφει το ”Βήμα”. Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή αναμένει το σχετικό πόρισμα του ειδικού σώματος ελεγκτών προτού λάβει τις αποφάσεις της.

Yalco: Την ανάληψη της αντιπροσώπευσης της φίρμας επίπλων και οικιακών ειδών Habitat διεκδικεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο όμιλο Yalco, ο οποίος βρίσκεται σε φάση τελικών διαπραγματεύσεων με τον μητρικό όμιλο, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Εξπρές”.

Ομόλογα: Οριστική διευθέτηση του θέματος των δομημένων ομολόγων αναμένεται να υπάρξει σήμερα, καθώς λήγει ουσιαστικά η προθεσμία να δώσουν τα εμπλεκόμενα ασφαλιστικά ταμεία τελική απάντηση στον εκδότη των ομολόγων, JP Morgan, για το αν θα υπογράψουν ή όχι την προτεινόμενη σύμβαση από τον διεθνή οίκο, σύμφωνα με το ”Κέρδος”. Εν τω μεταξύ, τριβές προκλήθηκαν μεταξύ του εισαγγελέα, κ. Γ. Κολιοκώστα και του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα χρήματος κ. Γ. Ζορμπά για το σύννομο του πορίσματος για τα ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v