Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς εξισορρόπηση της μεταβλητότητας

Στο ενδεχόμενο της εξισορρόπησης της κατάστασης, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ποντάρει μερίδα αναλυτών. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να υπεραποδώσουν επιμέρους μετοχές και με βάση τα αποτελέσματα εξαμήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε αποκλιμάκωση της μεταβλητότητας, σε εξισορρόπηση βασικών δεικτών, στη σταθεροποίηση ενός μέρους της αγοράς και σε πιθανή υπεραντίδραση συγκεκριμένων μετοχών ποντάρει μερίδα αναλυτών.

Με οδηγό τη διεθνή συγκυρία, η αγορά θα μπορούσε τις επόμενες συνεδριάσεις να κυμανθεί εντός ενός εύρους 80-100 μονάδων, με ελάχιστη τιμή τις 4.640 μονάδες και οροφή τις 4.720 μονάδες.

Στην περίπτωση που θα διαμορφώνονταν προϋποθέσεις αντίδρασης υψηλότερα των 4.730 μονάδων, οι αναλυτές εκτιμούν πως θα απαιτούνταν και αύξηση συναλλαγών κατά περίπου 20-30 εκατ. ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθώντας το μετριοπαθές ενδεχόμενο, θα επιμείνουμε σε μετοχές εταιριών που με βάση τα αποτελέσματά τους δικαιολογούν αντίδραση σε μια… εξισορροπούμενη αγορά.

Η τεχνικής μορφής αντίδραση του Τ.Τ. φέρνει τη μετοχή κοντά στο όριο των 15,2 ευρώ, όπου θα μπορούσαν να βγουν πωλήσεις.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ εντοπίζουμε, τις τελευταίες συνεδριάσεις, μεθοδικό ”μάζεμα” από ισχυρό κατά πώς φαίνεται παίκτη (χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει προσδιοριστεί η… προέλευσή του).

Ακόμη μία μετοχή, όπου ο αγοραστής είναι εδώ και καιρό σταθερός, απορροφώντας την όποια προσφορά βγαίνει προς τα 4,9 ευρώ, είναι η Attica Συμμετοχών. Και στην περίπτωσή της επιμένουμε σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη μετοχή της Εθνικής είναι αλήθεια πως μερίδα αναλυτών είχε επενδύσει κάτι περισσότερο από τη χθεσινή εικόνα και τη διαμόρφωσή της στα χαμηλά ημέρας των 40,40 ευρώ.

Για την Coca Cola, που κερδίζει κατά κράτος για φέτος τον τίτλο του blue chips (κυρίως από τον… ανταγωνιστικό Τιτάνα), η χθεσινή ιστορικά υψηλή τιμή των 34,74 ευρώ φαίνεται να οδηγεί ακόμη πιο υψηλά την εισηγμένη.

Από τον ευρύτερο μικρομεσαίο χώρο, ο Βάρδας ανακοίνωσε ένα ομολογουμένως καλό εξάμηνο, η Σωληνουργεία Κορίνθου δικαιούται καλύτερη αποτίμηση εάν προχωρήσουν οι επιχειρηματικές συνεργασίες (αν και από τον ευρύτερο όμιλο Βιοχάλκο η ΣΙΔΜΑ θεωρείται σαφώς πιο υποτιμημένη).

Η αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής της Betanet, Μαρίνες Ρόδου, με εισφορά της μητρικής, φαίνεται να αποτελεί θετική εξέλιξη για την εταιρία. Τα αποτελέσματα βέβαια αποτιμούνται συνήθως στο… ταμπλό.

Από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής, η Byte δικαιώνει απόλυτα την επιμονή διορατικών ανιχνευτών, ενώ το καλό εξάμηνο της ΕΛΤΡΑΚ στάθηκε αφορμή για αντίδραση της μετοχής από τα χαμηλά των προηγούμενων ημερών.

Στην Ιμπέριο ο βασικός μέτοχος έχει επενδύσει πολλά στον ευρύτερο κλάδο για τη δημιουργία ενός σχήματος που θα μπορούσε το 2008 να αποτελεί την τρίτη δύναμη του κλάδου μεταφορών, αποθήκευσης και όχι μόνο.

Από τον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ…, μέρες που είναι τώρα, διαπιστώνουμε πως το Alter κινείται ανεξαρτήτως κλίματος. Η μετοχή πλησιάζει πλέον τα 10 ευρώ, με την τιμή εισαγωγής βέβαια να είναι περίπου 13 ευρώ υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v