Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για είσοδο στην κυπριακή αγορά, η νέα μετοχοποίηση της RomTelecom από τη ρουμανική κυβέρνηση, η απόκτηση της σερβικής IHP Prahovo από τη Νεοχημική και οι φήμες περί ενδιαφέροντος της MIG για τη McDonald’s είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για είσοδο στην κυπριακή αγορά, η νέα μετοχοποίηση της RomTelecom από τη ρουμανική κυβέρνηση, η απόκτηση της σερβικής IHP Prahovo από τη Νεοχημική και οι φήμες περί ενδιαφέροντος της MIG για τη McDonald’s είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΟΤΕ: Η ρουμανική κυβέρνηση προχωρά σε νέα μετοχοποίηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας RomΤelecom, η οποία ελέγχεται κατά 54% από τον ΟΤΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Καθημερινής”.

Τράπεζα Πειραιώς: Την είσοδό του στην τραπεζική αγορά της Κύπρου ετοιμάζει ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς και από τις αρχές του 2008 θα αποκτήσει 10 καταστήματα με αιχμή τις εργασίες του private banking και του investment και corporate banking, χωρίς όμως να αποκλείονται οι βασικές τραπεζικές εργασίες του retail banking, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Στο μεταξύ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τράπεζα αναμένει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ουκρανίας έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της εξαγοράς της International Commerce Bank.

Νεοχημική: Τη σερβική κρατική εταιρία λιπασμάτων IHP Prahovo εξαγόρασε χθες η Νεοχημική, κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ τα τελικά συμβόλαια θα υπογραφούν σε έναν μήνα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων της Σερβίας, γράφει το ”Κέρδος”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Νεοχημική ήρθε πρώτη στον πλειοδοτικό διαγωνισμό με προσφορά ύψους 3,95 εκατ. ευρώ για το 99,6% της βιομηχανίας.

MIG: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται εκ νέου η αλυσίδα εστίασης McDonald’s, η οποία φέρεται να συζητάει για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, φήμες θέλουν την αμερικανική αλυσίδα να αποτελεί την επόμενη επενδυτική κίνηση της Marfin Investment Group, η οποία ενδιαφέρεται να την εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της.

ΔΕΗ: Αναβάλλεται για μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η προκήρυξη της ΔΕΗ σχετικά με την πλήρωση 142 θέσεων προσωπικού δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όπως ανακοινώθηκε από την Επιχείρηση.

ΔΙΕΚΑΤ: Δύο οικόπεδα με αντίστοιχα κτίσματα αναμένεται να πωλήσει εντός των προσεχών εβδομάδων η ΔΙΕΚΑΤ, γράφει η ”Καθημερινή”. Τα εν λόγω ακίνητα βρίσκονται στη Ρουμανία και είναι ιδιοκτησία τής κατά 80% θυγατρικής της ΔΙΕΚΑΤ, Inscut. Η συνολική αξία τους έχει υπολογιστεί σε περίπου 5,4 εκατ. ευρώ.

Τράπεζες: Δυσκολότερος καθίσταται πλέον ο τραπεζικός δανεισμός μετά την υιοθέτηση και των τριών ”πυλώνων” της Βασιλείας ΙΙ από την Τράπεζα της Ελλάδος, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”. Οι σχετικές 10 πράξεις υπογράφηκαν χθες από τον διοικητή της ΤτΕ και βάσει αυτών γίνεται δυσκολότερος ο τραπεζικός δανεισμός, αφού μπαίνουν αυστηρότερα όρια και προϋποθέσεις από την πλευρά των τραπεζών. Από την άλλη πλευρά, οι συνεπείς πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια, όπως χαμηλότερα επιτόκια.

Ενέργεια: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση όλων των μηχανημάτων και συστημάτων αναβάθμισης του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, που ανήκει στο Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ”Βήμα”. Ο μέγιστος ρυθμός παράδοσης αερίου αυξάνεται από τα 250 στα 1.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου ωριαία και ο ρυθμός παράδοσης σε ώρες αιχμής από τα 500 στα 1.250 κυβικά.

Ομόλογα: Δεν αποδίδονται πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση των ομολόγων στο πόρισμα του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, κ. Γ. Ζορμπά, όπως επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών κ. Γ. Κολιοκώστας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v