Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Η εταιρία ΧΑΛΚΟΡ ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ οι εταιρίες Μυτιληναίος, Αλουμίνιον της Ελλάδος και Ζήνων πραγματοποιούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Από σήμερα οι μετοχές των εταιριών Πειραιώς ΑΕΕΑΠ και Ridenco θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το μέρισμα για τη χρήση 2006.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Αποκοπή μερισμάτων

Πειραιώς ΑΕΕΑΠ: 0,123 ευρώ

Ridenco: 0,06 ευρώ

Εταιρικές πράξεις

Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν για δεύτερη ημέρα 448 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που προέρχονται από αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα τα οποία προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).

Γενικές συνελεύσεις

ΖΗΝΩΝ: Έκτακτη γενική συνέλευση, στις 15:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, Κανάρη 5, στα Γλυκά Νερά Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Λήψη απόφασης για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων καθώς και παροχή σχετικών με το θέμα εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο. 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού λόγω της ως άνω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. 3. Τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού σχετικά με τον σκοπό της εταιρίας. 4. Κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο κατόπιν των ανωτέρω τροποποιήσεων. 5. Έγκριση αντικαταστάσεως παραιτηθέντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. 6. Προέγκριση αμοιβών μελών Δ.Σ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καψής, Αίθουσα Ήλιος, 5ος όροφος, Πάρνωνος 10, στο Μαρούσι Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Έγκριση των Σχεδίων, Σύμβασης και Πράξης, Συγχώνευσης της Μυτιληναίος διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και της Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός. 2. Έγκριση, κατ’ άρθρο 23α κ.ν. 2190/1920, των Σχεδίων, Σύμβασης και Πράξης, συγχώνευσης της Μυτιληναίος διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και της Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπισμός. 3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Μυτιληναίος κατά συνολικό ποσό ίσο προς: α) τo άθροισμα του εισφερόμενου ποσού του μετοχικού κεφαλαίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και της Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός και β) το κεφαλαιοποιούμενο, για σκοπούς διατήρησης της συμφωνηθείσας σχέσης ανταλλαγής των μετοχών, τμήμα του λογαριασμού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο της Μυτιληναίος. 4. Έγκριση των πάσης φύσεως ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Μυτιληναίος, των προστιθέντων και των πληρεξουσίων της για σκοπούς της συγχώνευσης της τελευταίας με απορρόφηση εκ κοινού και παραλλήλου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και της Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός. 5. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων και ρύθμιση λοιπών ζητημάτων που ανακύπτουν από τη συγχώνευση. 6. Επανακαθορισμός των ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 7. Τροποποίηση της από 14.6.2006 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας σχετικά με τη διάθεση ή διανομή μετοχών στο προσωπικό της Εταιρείας ή και έγκριση προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών εκδόσεώς της. 8. Λήψη απόφασης για τη διαβίβαση πληροφοριών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων από την εταιρία.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καψής, Αίθουσα Ήλιος, 5ος όροφος, Πάρνωνος 10, στο Μαρούσι Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Έγκριση των Σχεδίων, Σύμβασης και Πράξης, Συγχώνευσης της Μυτιληναίος διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και της Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης και τη διενέργεια κάθε άλλης δήλωσης, πράξης ή δικαιοπραξίας προς τον σκοπό ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

2. Έγκριση, κατ’ άρθρο 23α κ.ν. 2190/1920, των Σχεδίων, Σύμβασης και Πράξης, Συγχώνευσης της Μυτιληναίος διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της Αλουμίνιον της Ελλάδος Βιομηχανική και της Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός. 3. Έγκριση των πάσης φύσεως ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των προστιθέντων και των πληρεξουσίων της Αλουμίνιον της Ελλάδος για σκοπούς της συγχώνευσης διά απορρόφησης της τελευταίας εκ κοινού και παραλλήλου μετά της Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός από τη Μυτιληναίος. 4. Λήψη απόφασης για τη διαβίβαση πληροφοριών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων από την εταιρία.

Αποτελέσματα

Η εταιρία ΧΑΛΚΟΡ ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Σύσκεψη του προέδρου της Fed, Αμερικανού υπουργού Οικονομικών και προέδρου της επιτροπής της Γερουσίας για το τραπεζικό σύστημα.

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο (Ιούνιος).

- Ανακοίνωση δείκτη οικονομικού κλίματος (Αύγουστος).

Γερμανία

- Ανακοίνωση δείκτη οικονομικού κλίματος (Αύγουστος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v