Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τις ”πλάτες” της Εθνικής

Στις ”πλάτες” της πήρε σήμερα την αγορά η Εθνική και μια απόδοση της τάξης του 3,5% οδήγησε FT 20 και Γ.Δ. υψηλότερα βραχυπρόθεσμων περιοχών στήριξης. Συντηρείται η μόχλευση σε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς που ”βλέπει” πλέον τις 4.800 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με οδηγό και ηγέτη την Εθνική στο 3,5% ήταν αναμενόμενη η υπέρβαση των 2.505 για τον FT 20 (1,66%) και η συντήρηση της ανοδικής φοράς για το ΓΔ κατά 1,52% προς τις 4.753 μονάδες.

Το εύρος διακύμανσης άνοιξε λίγο σήμερα σε περίπου 65 μονάδες έναντι 50 των προηγούμενων δύο. Αυτό επειδή επιτεύχθηκε με μικρή αύξηση των συναλλαγών δίνει έναν αέρα στο Γ.Δ βραχυπρόθεσμα. Άλλωστε διαμορφώθηκε στη μέγιστη τιμή ημέρας και με την ανάλογη έξωθεν συνδρομή μπορεί να οδηγηθεί σε προσέγγιση των 4.800.

Στην Εθνική πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 38 εκατ. ευρώ και άλλων 31 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς. Υψηλός τζίρος, καθώς διαπιστώθηκε η εισροή… προεκλογικών κεφαλαίων από το Λονδίνο σε Alpha Bank, OTE, Κύπρου, ΟΠΑΠ, MPB, TT.

Εισροή κεφαλαίων και συναλλαγές κοντά στα 6 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στα νέα υψηλά των 35 ευρώ της 3Ε, ενώ άλλα 5,2 εκατ. στον Τιτάνα, συντήρησαν την αντίδραση της μετοχής προς τα 37,1 ευρώ.

Με 240 μετοχές στο πράσινο και μόλις 31 στο κόκκινο αποτυπώνεται εύγλωττα το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση.

Υπέρ του ενδεχομένου συντήρησης της βραχυπρόθεσμης μόχλευσης λειτουργεί και το γεγονός ότι σε αρκετούς μικρομεσαίους τίτλους πραγματοποιήθηκαν σήμερα υψηλοί τζίροι. Ενδεικτικότερη η περίπτωση των Κούμπα (3,54 ευρώ) ΑΛΚΟ (1,43 ευρώ), Πήγασος (3,53 ευρώ), ΔΟΛ (3,12 ευρώ) Κρι Κρι (7,66 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v