Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προβλέψεις G.Sachs για ΟΤΕ, Cosmote, Forthnet

Ισχυρά αποτελέσματα εκτιμά η Goldman Sachs ότι θα ανακοινώσουν για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης Cosmote, ΟΤΕ και Forthnet, ενώ χαρακτηρίζει την Forthnet ως την ”κορυφαία επιλογή” της.

Οι προβλέψεις G.Sachs για ΟΤΕ, Cosmote, Forthnet
Ισχυρά αποτελέσματα εκτιμά η Goldman Sachs ότι θα ανακοινώσουν για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης Cosmote, ΟΤΕ και Forthnet, ενώ χαρακτηρίζει την Forthnet ως την ”κορυφαία επιλογή” της.

Όπως αναφέρει στο European Morning Summary (24/8), η αποδεσμοποίηση στην Ελλάδα έδειξε σημάδια αύξησης το α’ τρίμηνο του έτους και, ως αποτέλεσμα, η Forthnet αναμένεται να δείξει τα πρώτα δείγματα επιτάχυνσης του ρυθμού αύξησης των εσόδων της.

Παρά την αύξηση του ανταγωνισμού στην σταθερή τηλεφωνία, η ισχυρή ανάπτυξη του broadband, τα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους και οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Cosmote δημιουργούν περιθώριο αύξησης των προβλέψεων για τον ΟΤΕ, αναφέρει ο διεθνής οίκος.

---Forthnet

Ο διεθνής οίκος μειώνει την τιμή στόχο για την μετοχή της Forthnet στα 12,59 ευρώ ανά μετοχή (από 13,18 ευρώ προηγουμένως), ενώ την περιλαμβάνει στην conviction buy list της.

Μετά την αύξηση κατά 5,5 χιλιάδες των πελατών – μέσω αδεσμοποίησης τοπικού βρόχου (LLU)- τον Μάιο, η Goldman Sachs αναμένει περαιτέρω αύξηση από μήνα σε μήνα και προβλέπει προσθήκη άλλων 7 χιλιάδων πελατών τον Ιούνιο και 7,5 χιλιάδων μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Εκτιμά πως οι συνολικοί πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών στα τέλη Αυγούστου θα ανέρχονται σε 171 χιλιάδες.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση αναμένεται να διαμορφωθεί στο 15% το β’ τρίμηνο (29 εκατ. ευρώ), από 11% το α’ τρίμηνο, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση κατά το β’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

---ΟΤΕ

Στα 1,550 δισ. ευρώ εκτιμά ο διεθνής οίκος ότι θα διαμορφωθεί ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού κατά το β’ τρίμηνο, ενώ προβλέπει ότι τα EBITDA θα ανέλθουν στα 566 εκατ. ευρώ.

Σημειώνει ότι θα υπάρξουν ενδείξεις αύξησης του ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας, προβλέποντας επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης των εσόδων στο 4,5%, αλλά με περιθώριο EBITDA της τάξης του 32%, το οποίο αφήνει περιθώριο για ανοδικές προβλέψεις για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την σύσταση ”buy” για τον ΟΤΕ.

---Cosmote

Ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 738 εκατ. ευρώ, EBITA ύψους 242 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 95 εκατ. ευρώ, προβλέπει η Goldman Sachs ότι θα ανακοινώσει για το β’ τρίμηνο η Cosmote, για την οποία διατηρεί σύσταση ”neutral” και τιμή στόχο 24,22 ευρώ.

Μετά από ένα απογοητευτικό α’ τρίμηνο, ο διεθνής οίκος αναμένει αύξηση του περιθωρίου EBITDA και των εσόδων από την εγχώρια αγορά (στο 41,8% και 5% αντίστοιχα), με σημαντική αύξηση των συνδρομητών, σε βάρος της Vodafone.

Εκτιμά παράλληλα ότι μετά τις εκλογές ενδέχεται να ”επιστρέψει” η φημολογία σχετικά με την εξαγορά των μειοψηφιών από τον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v