Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη διόρθωση

Στις 4.760 μονάδες η αγορά φαίνεται να βρίσκει ένα καλό πάτημα για σήμερα. Η μέχρι στιγμής εικόνα της βοηθά στη μερική επαναφορά βασικών δεικτών και μετοχών. Εμφανώς βελτιωμένη μετά τα πρώτα 15 λεπτά της συνεδρίασης η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι τις 4.759,6 μονάδες διαμορφώθηκε ο Γ.Δ. τα πρώτα 5 λεπτά της συνεδρίασης.

Στα χαμηλά της αγοράς η Εθνική διαμορφωνόταν στα 42,2 ευρώ, η Alpha Βank στα 22,42 ευρώ, η ΔΕΗ στα 22,28 ευρώ και η Πειραιώς στα 23,02 ευρώ.

Αυτή η κίνηση της αγοράς, ειδικότερα μετοχών του ”20άρη”, πραγματοποιήθηκε με συναλλαγές αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, σημειώθηκε αντίδραση για τις ανωτέρω μετοχές που ως αποτέλεσμα είχε τη μερική επαναφορά του Γ.Δ. προς τις 4.780 μονάδες.

Σταδιακά και ο ASE-20 προσέγγιζε τις 2.545 μονάδες.

Στις 11:05 οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα 55 εκατ. ευρώ, με 19,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα, κυρίως στη μετοχή της Marfin.

Σταδιακά, βελτιώθηκε και η σχέση ανοδικών – καθοδικών, για να φτάσει στο 1 προς 2.

Στα 2 ευρώ διαμορφωνόταν η τιμή της μετοχής της Vell Group, σε ΟΛΘ και ΟΛΠ οι αγοραστές έφταναν μέχρι και 4% υψηλότερα, συνεχιζόταν η αντίδραση για κοινή και προνομιούχο της Μηχανικής, προς τα 6,90 και 5,38 ευρώ αντίστοιχα, η Σελόντα κέρδιζε 2,3% στα 4,34 ευρώ, ενώ ανοδικά διαμορφώνονταν ΑΝΕΚ, Βαλκάν, Κλουκίνας – Λάππας, ΕΛΤΡΑΚ, ΕΛΓΕΚΑ, Αεροπορίας Αιγαίου και ορισμένες ακόμη.

Με την προϋπόθεση πως στην περιοχή των 4.759 μονάδων καταγράφεται για σήμερα η χαμηλότερη τιμή της ημέρας, η συνέχεια θα μπορούσε να εξελιχθεί περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Άλλωστε, βραχυπρόθεσμα, από τους αναλυτές εκτιμάται πως ξένες αγορές θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων που αφορούν στην αγορά νέων και παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ σήμερα και τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v