Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Το Kino έδωσε ώθηση στα μεγέθη του ΟΠΑΠ

Θετικά σε γενικές γραμμές ”είδαν” τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο ΟΠΑΠ, δίνοντας έμφαση στη δυναμική του Kino, που αντιστάθμισε τις απώλειες από το Στοίχημα, αλλά και στο υψηλό payout.

ΑΧΕ: Το Kino έδωσε ώθηση στα μεγέθη του ΟΠΑΠ
Θετικά σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζουν οι χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο ΟΠΑΠ, δίνοντας έμφαση στη δυναμική του Kino, που αντιστάθμισε τις απώλειες από το Στοίχημα, αλλά και στο υψηλό payout.

Πιο αναλυτικά:

H Μarfin – Egnatia χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου ανώτερα των προβλέψεων, κυρίως λόγω της πορείας του Kino αλλά και αλλαγών στις λογιστικές μεθόδους αποτύπωσης κόστους, ενώ εκτιμά πως τα μεγέθη που κατέγραψε ο Οργανισμός θα πρέπει να ικανοποιήσουν την αγορά.

Από την πλευρά της η P&K αναφέρεται στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ως μια ευχάριστη ”έκπληξη”, υπογραμμίζοντας τη δυναμική του Kino αλλά και το υψηλό payout. Συμπληρώνει ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να ικανοποιούν την αγορά και επαναλαμβάνει τη σύσταση ”overweight”.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου, καθώς η αύξηση των εσόδων από το Kino αντιστάθμισαν ορισμένες από τις απώλειες στις πωλήσεις του Στοιχήματος.

Η διαμόρφωση των μεγεθών του ΟΠΑΠ σε επίπεδο υψηλότερο του αναμενόμενου οφείλεται αποκλειστικά στην αλλαγή της λογιστικής μεθόδου αποτύπωσης του κόστους της συμφωνίας με την Intralot, καθώς ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να αποσβέσει το κόστος της 6μηνης συμφωνίας για το Στοίχημα (65 εκατ. ευρώ) σε διάστημα 3,5 ετών, σύμφωνα με την HSBC. Ωστόσο, αν προσαρμοστούν τα αποτελέσματα ώστε να μπορούν να συγκριθούν με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, αποκαλύπτεται μια πολύ χειρότερη εικόνα, σύμφωνα με την οποία η κερδοφορία διαμορφώθηκε 6% χαμηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω των σημαντικών αποδόσεων κερδών στους παίκτες του Στοιχήματος. Από την άλλη πλευρά όμως, αναφέρει η HSBC, οι πωλήσεις του Kino και του Joker αποτέλεσαν θετική έκπληξη.

Η Credit Suisse σημειώνει ότι τα μεγέθη του β’ τριμήνου ήταν λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, ωστόσο η αύξηση κατά 34,5% των καθαρών κερδών δείχνει ότι η εταιρία ”δρέπει τους καρπούς” της διαχείρισης του Στοιχήματος, ενώ η ανάπτυξη του Kino επιταχύνεται λόγω της διαθεσιμότητας νέων τερματικών.

Η Proton χαρακτηρίζει ”μικτά” τα αποτελέσματα του Οργανισμού για το β’ τρίμηνο της χρήσης λόγω των υψηλότερων του αναμενόμενου πωλήσεων, αλλά και της αύξησης του ποσοστού κερδών που αποδόθηκαν στους νικητές παιχνιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v