Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: ”Ώρα να επιταχυνθεί η μετάλλαξη του Τ.Τ.”

Καλά, σε γενικές γραμμές, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Proton Sec, με έκθεσή της στις 24/8 που τιτλοφορείται ”Time to speed up the transformation”, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 22 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”outperform”. Διατηρεί την τιμή-στόχο των 16,60 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”equalweight” η National Sec. - P&K.

Proton: ”Ώρα να επιταχυνθεί η μετάλλαξη του Τ.Τ.”
Καλά, σε γενικές γραμμές, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Proton Sec, με έκθεσή της στις 24/8 που τιτλοφορείται ”Time to speed up the transformation”, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 22 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”outperform”.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η τράπεζα εισέρχεται στην επόμενη φάση της διαδικασίας ”μετάλλαξής” της, μετά την πρόσφατη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου σε ποσοστό κάτω του 50%.

Η προσοχή, πλέον, στρέφεται στο πόσο γρήγορα θα μπορέσει η διοίκηση του Τ.Τ. να εφαρμόσει τις απαραίτητες αλλαγές που θα οδηγήσουν σε αποτελεσματική διαχείριση του κόστους και σε αύξηση των εσόδων, αναφέρει η Proton Sec, σημειώνοντας πως η κύρια πηγή αβεβαιότητας είναι οι επερχόμενες εκλογές.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Τ.Τ., η Proton επισημαίνει οτι τα καθαρά έσοδα από τόκους υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κατά 7,1%, ενώ τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές ήταν κατά πολύ υψηλότερα του αναμενόμενου. Από την άλλη πλευρά, τα λειτουργικά κόστη ήταν περισσότερα από το αναμενόμενο.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μικρή αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα της χρήσης 2007, προβλέποντας καθαρά κέρδη ύψους 160,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτους, έναντι του στόχου της διοίκησης του Τ.Τ. για αύξηση καθαρών κερδών κατά 22%.

Εξάλλου, η National Securities-P&K Research (24/8) τονίζει οτι τα αποτελέσματα του Τ.Τ. ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις λόγω των σημαντικά υψηλότερων του αναμενόμενου κερδών από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 16,60 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”equalweight”, δεν μεταβάλλει τις προβλέψεις της για καθαρά κέρδη ύψους 169 εκατ. ευρώ το 2007 και 188 εκατ. ευρώ το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v