Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με απολογισμό άνω των 60 νεκρών, και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, τα σχέδια της Eurobank για εξαγορά στην Ουκρανία και το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με απολογισμό άνω των 60 νεκρών, και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, τα σχέδια της Eurobank για εξαγορά στην Ουκρανία και το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Πυρκαγιές: Στις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες από την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, που έχουν ως απολογισμό περισσότερους από 60 νεκρούς, αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων, πολιτικών και οικονομικών. Αναφορά γίνεται στις δηλώσεις Πολύδωρα για ”ασύμμετρη απειλή”, στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πυροπαθών, αλλά κυριότερα στην υπολειτουργία-ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού. Η ”Ημερησία” κάνει επίσης λόγο για βαρύτατο πλήγμα στην εθνική οικονομία από τις πυρκαγιές.

Ασφαλιστικό: Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, που έχει αναλάβει να παρουσιάσει την αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και στις συναντήσεις που είχε με την Εθνική Αναλογιστική Αρχή του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και με την Επιτροπή Σοφών ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις τελικές εκθέσεις μετά τις εκλογές τμηματικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ημερησίας”. Περίπου τον Οκτώβριο θα δώσει τις μελέτες για τη βιωσιμότητα του ΟΓΑ και του ΙΚΑ-ΕΓΑΜ και έως τον Απρίλιο του 2008 θα παραδώσει τις εκθέσεις για τον ΟΑΕΕ και για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Eurobank: Την ενίσχυση της παρουσίας της στην τραπεζική αγορά της Ουκρανίας μέσω εξαγοράς τοπικής τράπεζας εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Eurobank, ενώ συνεχίζει την αναζήτηση ευκαιριών στην αγορά της Αιγύπτου γράφει η ”Ημερησία”.

ΟΠΑΠ: Σχεδόν έτοιμο είναι το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΠΑΠ, όπως δήλωσε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Β. Νειάδας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση της διοίκησης για τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου. Ο ίδιος, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, επισήμανε ότι η εταιρία προσεγγίζει τον στόχο της για φέτος, που αφορά σε πωλήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νέα συμφωνία που υπογράφηκε με την Intralot.

Εμπορικά Κέντρα: Τρεις κοινοπραξίες προκρίθηκαν για την επόμενη φάση του διαγωνισμού της ΓΑΙΑΟΣΕ για τη χρηματοδότηση και την εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού σταθμού Πειραιώς, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί μεγάλο εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, στο στάδιο των δικαιολογητικών αποκλείστηκε η κοινοπραξία EKTEP – King Hellas, με αποτέλεσμα στον διαγωνισμό να συνεχίζουν οι κοινοπραξίες Ελληνική Τεχνοδομική-Lamda Development, Τεχνική Ολυμπιακή-Plaza Centers και Ακροπόλ Χαγκιώνης-Intrakat-Γατζούλας.

Σοφοκλέους: Πολύ σύντομα, ενδεχομένως και πριν από τη διενέργεια εκλογών, ολοκληρώνονται όλες οι ενέργειες που υπολείπονται προκειμένου η Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου να είναι έτοιμη προς λειτουργία.

Επενδυτικές: Οι αλλαγές στη σειρά κατάταξης των χρηματιστηριακών εταιριών που είχαμε τον Ιούλιο πιθανότατα θα έχουν συνέχεια και τον Αύγουστο, καθώς φαίνεται ότι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος διατηρεί για δεύτερο μήνα την πρωτιά, λόγω και της επαναγοράς μετοχών της MIG αλλά και της αγοράς μετοχών του ΟΤΕ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v