Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ: Ισχυρή ανάπτυξη στο Q2 αναμένει η Marfin

Στα 5,7 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της ΓΕΚ στο β’ τρίμηνο, με τα έσοδα στο ίδιο διάστημα να διαμορφώνονται στα 103,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 35%, όπως προβλέπει η Marfin-Egnatia σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο στα 15,2 ευρώ, ενώ διατηρεί και σύσταση ”accumulate” με στόχο τα 14,4 ευρώ για την Τέρνα.

ΓΕΚ: Ισχυρή ανάπτυξη στο Q2 αναμένει η Marfin
Στα 5,7 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της ΓΕΚ στο β’ τρίμηνο, με τα έσοδα στο ίδιο διάστημα να διαμορφώνονται στα 103,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 35% σε ετήσια βάση, όπως προβλέπει η Marfin-Egnatia σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία όπου διατηρεί σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο στα 15,2 ευρώ, ενώ διατηρεί και σύσταση ”accumulate” με στόχο τα 14,4 ευρώ για την Τέρνα.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, αναμένεται ισχυρή αύξηση στα κατασκευαστικά έσοδα στο β’ τρίμηνο, με χαμηλότερα περιθώρια όμως σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, οι αναπτυξιακοί ”πυλώνες” της ΓΕΚ στα κέρδη β’ τριμήνου εκτιμάται ότι θα είναι ο κλάδος real estate και ο κλάδος ενέργειας.

Το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο της εταιρίας εκτιμάται στο 1,5 δισ. ευρώ.

Στο εξάμηνο, η ΓΕΚ εκτιμάται ότι θα εμφανίσει αύξηση των εσόδων κατά 49% στα 199 εκατ. με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 45% στα 48,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 16,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 102%.

Για την Τέρνα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα εμφανίσει μείωση 13% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου λόγω υψηλότερων επιτοκιακών δαπανών σε σχέση με πέρυσι. Τα έσοδα της εταιρίας αναμένονται στα 98,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 37%, ενώ τα EBITDA προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 15% στα 16,6 εκατ. ευρώ.

Στο εξάμηνο, η Τέρνα αναμένεται να εμφανίσει αύξηση 47% στα έσοδα, στα 181,9 εκατ. ευρώ, 22% στα ΕBITDA, στα 32,6 εκατ. ευρώ, και πτώση 1% στα καθαρά κέρδη, στα 11 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα β΄ τριμήνου στις 30 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v