Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υποτονικούς ρυθμούς το Χ.Α.

Σε υποτονικό... ρυθμό κινείται, τουλάχιστον στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης, η αγορά. Μέτριος ο τζίρος σε τίτλους του ”20άρη” από όπου ξεχωρίζει η 3E με νέα υψηλή τιμή. Μεγαλύτερη πίεση δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ. Υποτονική η διάθεση και στον μικρομεσαίο χώρο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περισσότερο... συναισθηματική παρά ουσιαστική εκλαμβάνεται από παράγοντες της αγοράς η εικόνα που παρουσιάζουν βασικοί δείκτες και μετοχές.

Με βάση το προηγούμενο ”κλείσιμο” των 4.800,4 μονάδων, χαμηλότερη μέχρι τώρα τιμή καταγράφεται στις 4.769,9 μονάδες.

Το γεγονός ότι στα πρώτα 30 - 35 λεπτά της συνεδρίασης η αξία των συναλλαγών δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ αποτελεί, νομίζουμε, στοιχείο ενδεικτικό της διάθεσης που επικρατεί.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως εκτός από την Εθνική, όπου έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 10 εκατ. ευρώ, ο τζίρος σε Alpha Bank, Kύπρου, Μarfin, Πειραιώς, ΔΕΗ θεωρείται μάλλον μέτριος.

Ωστόσο, από τις μετοχές που αναφέρουμε, η ΔΕΗ δείχνει να έχει βραχυπρόθεσμα συγκριτικά μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω των εμφανών επιπτώσεων που μπορεί να έχει στο δίκτυο της Επιχείρησης η τραγωδία.

Χωρίς την ενεργό συμμετοχή εγχώριων επενδυτικών δυνάμεων κυλά σε μάλλον αδιάφορο κλίμα μέχρι στιγμής η συνεδρίαση.

Πλην ελάχιστων περιπτώσεων (Cyclon, Γαλαξίδι και λιγότερο ΑΣΚΟ Αlpha Γκρίσιν), η συναλλακτικότητα μετοχών όπως Μοτοδυναμική, Κανάκης, Βογιατζόγλου, Fashion Box, ΕΧΑΕ θα πρέπει να θεωρηθεί μάλλον μέτρια.

Από τις μετοχές που μέχρι τώρα ξεχωρίζουν θα πρέπει να αναφερθεί η νέα υψηλή τιμή στα 35,50 ευρώ για την 3E (2,1%), τα 12 ευρώ για τον Κορρέ, ο αυξημένος τζίρος στο 0,7 ευρώ της ΑΕΓΕΚ, η αντίδραση του Σφακιανάκη στα 6,90 ευρώ, η προσέγγιση των 11,8 ευρώ για τη Σιδενόρ και τα μικρά κέρδη των Μηχανικής, Αlapis, Info-Quest, Nηρέας.

Από τις περίπου 140 μετοχές των οποίων η τιμή υποχωρεί, ο τζίρος παραμένει χαμηλός ειδικότερα στις Μαξίμ, Eurodrip, Ακρίτας, Ευρωσύμβουλοι, Φιερατέξ, Καθημερινή, Σπύρου, Αγροτική Ασφαλιστική και σε ορισμένες ακόμη.

Η μετοχή της Αttica Συμμετοχών διαμορφώνεται στα 5,46 ευρώ (με 3.400 τεμάχια στο -0,73%), της ΑΝΕΚ στα 2,35 ευρώ (με 65.000 τεμάχια μέχρι το -0,84%), των Μινωικών Γραμμών στα 5,50 ευρώ (με 4.500 τεμάχια μέχρι και -1,8%).

Στις 11:10 ο Γ.Δ. διαμορφώνεται κατά 0,3% χαμηλότερα προς τις 4.785 μονάδες – 4.790 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v