Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε δοκιμασία οι πρώτες στηρίξεις

Προς τις 4.850 μονάδες ”βαραίνει” η αγορά, καθώς η προσφορά σε μετοχές του FTSE 20, μεγαλύτερη από την περιορισμένη ζήτηση, πιέζει τον συγκεκριμένο δείκτη προς την πρώτη περιοχή στήριξης των 2.585 μονάδων. Ηπιότερες οι πιέσεις σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβαρύνεται σταδιακά η εικόνα του FTSE 20 που μετά τις 13:50 υποχωρεί κάτω από τις 2.600 μονάδες. Ο συγκεκριμένος δείκτης σημειώνει απώλειες 0,9% καθώς στο σύνολο των τραπεζικών μετοχών υπερισχύει η προσφορά.

Η προσφορά μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αυξημένη, τουλάχιστον όσο στις συνεδριάσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, ωστόσο η μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος οδηγεί χαμηλότερα την τιμή της Εθνικής προς τα 43,3 ευρώ, της Πειραιώς προς τα 25 ευρώ, της Alpha Bank προς τα 23,6 ευρώ, ενώ πτωτικά διαμορφώνεται η τιμή των Τιτάν, Κύπρου, Eurobank, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14:10, με τον FTSE 20 στο -0,9%, ο FTSEM 40 υποχωρεί κατά 0,10% και οριακά ο FTSES 80.

Τα τελευταία 20 - 25 λεπτά επιβαρύνεται και η εικόνα για το ευρύτερο μέρος της αγοράς, με την αρχική σχέση να έχει ανατραπεί, καθώς για περισσότερες από 140 μετοχές καταγραφόταν αρνητική τιμή.

Είναι ενδεικτικό πως από τις 10 πρώτες μετοχές με βάση την αξία των συναλλαγών τους, μόνο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Alapis καταγραφόταν θετική τιμή.

Στην περίπτωση μάλιστα της Alpha Bank οι συναλλαγές των 14 εκατ. ευρώ ξεπερνούσαν αυτές της Εθνικής, του ΟΤΕ, αλλά και των Πειραιώς και Cosmote.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι από την τελευταία διάθεση του μειοψηφικού πακέτου της Alpha Bank στην τιμή των 25 ευρώ, για λογαριασμό της UBS (και κατά πάσα βεβαιότητα για τελικούς πελάτες της), η μετοχή μετρά απώλειες της τάξεως του 1,30 ευρώ ανά τίτλο περίπου.

Στις 14:15 ο Γενικός Δείκτης διολίσθαινε χαμηλότερα προς τις 4.850 μονάδες, με τον FTSE 20 να δοκιμάζει την πρώτη στήριξη στις 2.585 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v