Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

METKA: Νέες τιμές από P&K, ATE, Euroxx

Στα 18,1 ευρώ ανά μετοχή, από 16,8 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΜΕΤΚΑ η National Securities-P&K Research, με έκθεσή της στις 3/8, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

METKA: Νέες τιμές από P&K, ATE, Euroxx
Στα 18,1 ευρώ ανά μετοχή, από 16,8 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΜΕΤΚΑ η National Securities-P&K Research, με έκθεσή της στις 3/8, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο 13,55%, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της ΜΕΤΚΑ (15,94 ευρώ).

Η χρηματιστηριακή προχωρά επίσης σε ορισμένες αναπροσαρμογές των εκτιμήσεών της για το 2007, που κυμαίνονται εντός του guidance της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, προβλέπει πωλήσεις 300-320 εκατ. ευρώ, EBITDA 65-72 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 46-50 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μετά την ανάθεση στη ΜΕΤΚΑ του project της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, προχωρά σε μονοψήφια αύξηση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις των χρήσεων 2008-2009.

Εν τω μεταξύ, νέα τιμή στόχο για τη μετοχή, στα 17,8 ευρώ από 16,14 ευρώ δίνει η ATE Xρηματιστηριακή, ενώ διατηρεί σύσταση ”overweight” σε σημερινή της έκθεση με τίτλο ”Το διαμάντι λάμπει ακόμη”.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεων για το 2007, εκτιμώντας κέρδη 2007 στα 46,1 εκατ. ευρώ, αυξημέναν κατά 14% έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης.

Σε αύξηση της τιμής στόχου για την ΜΕΤΚΑ στα 18 ευρώ ανά μετοχή, από 17 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 3/8 η Euroxx Securities, στην οποία διατηρεί την σύσταση ”overweight”.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ”ισχυρά” τα μεγέθη του β’ τριμήνου της εταιρείας, τα οποία ξεπέρασαν της εκτιμήσεις της Euroxx, ενώ τονίζει ότι διατηρεί την θετική της στάση αφού:

* η ΜΕΤΚΑ είναι και μάλλον θα συνεχίσει να είναι ο κύριος κατασκευαστής για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας της Μυτιληναίος

* η ΔΕΗ αναμένεται να συνεχίσει την αντικατάσταση ισχύος 2.500 MW μέχρι το 2017 και προς το παρόν η ΜΕΤΚΑ είναι ένας βασικός κατασκευαστής για τα projects της ΔΕΗ

* υπάρχουν ήδη οι πρώτες αποδείξεις για συμμετοχή της ΜΕΤΚΑ σε διεθνή projects και

* λόγω της απελευθέρωσης της ελληνικής αγοράς ενέργειας, όπου η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η ΜΕΤΚΑ βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία στην κατασκευή σχετικών έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v