Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος χαμηλού κόστους στο Χ.Α.

Σταθερά και ψύχραιμα πάνω από τις 4.900 μονάδες συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρώ. Αντιδρά με αυξημένες συναλλαγές το Τ.Τ., με μικρότερα κέρδη άλλες τραπεζικές μετοχές, ενώ ήπιων τόνων θεωρείται η μέχρι στιγμής ”μόχλευση” στον μικρομεσαίο χώρο.

του Μ. Γελαντάλι

Συνεχίζονται οι διερευνητικού χαρακτήρα κινήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, με μεγάλο μέρος ενεργών παικτών να παραμένει επιφυλακτικό, στην άκρη. Η επιφυλακτικότητα αποτυπώνεται εύγλωττα στις συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρώ (στις 14:05), από τα οποία περίπου 25 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες πράξεις.

Την ίδια ώρα στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται μέχρι και 1,1%, ενώ οριακή είναι η διακύμανση για τους βασικούς δείκτες στη Ν. Υόρκη. Οριακά αρνητική για τον Dow Jones, οριακά θετική για τον S&P 500, στοιχείο που καταδεικνύει την κυριαρχούσα διεθνώς επιφυλακτικότητα.

Στην αγορά μας μεγάλο μέρος της ρευστότητας φαίνεται να…υποστηρίζει την τεχνικής μορφής αντίδραση του Ταμιευτηρίου, η μετοχή του οποίου διαμορφώνεται και πάλι υψηλότερα των 16 ευρώ. Οι συναλλαγές στο Τ.Τ. διαμορφώνονται στα 16,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή είναι περισσότερες από Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Eurobank, ενώ υστερούν μόνο έναντι της Εθνικής.

Όμως η πορεία συγκεκριμένων μετοχών τις τελευταίες ημέρες φέρνει ανατροπές και στην κατάταξη των εισηγμένων με βάση την αποτίμησή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά (απ’ όσο θυμόμαστε) της παρουσίας του ΟΠΑΠ στο ταμπλό η εισηγμένη υποχωρεί στην έκτη θέση. Με βάση το χθεσινό ”κλείσιμο”, η αποτίμηση του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται στα 8,4 δισ. ευρώ, με την Πειραιώς των 8,6 δισ. ευρώ να περνά στην 5η θέση. Προηγούνται Alpha Bank (9,9 δισ. ευρώ), ΟΤΕ (10,7 δισ.), Eurobank (12,3 δισ.) και βεβαίως Εθνική (20,7 δισ.).

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως (πάντα με βάση το χθεσινό ”κλείσιμο”) το Τ.Τ. υποχωρεί στη 18η θέση, χαμηλότερα δηλαδή από ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Εμπορική, Τιτάνα, ΕΛΠΕ, Αγροτική Τράπεζα.

Στα του ταμπλό, η μετοχή της PC Systems διαμορφώνεται στο 1,41 ευρώ, του Τσουκαρίδη στα 3,80 ευρώ, καθώς μετά την…αποχώρηση του ΔΟΛ μετρά θετικές συνεδριάσεις, της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο 1,50 ευρώ, της Centric στα 4,86 ευρώ, με…δυσθεώρητη πλέον αποτίμηση, της MLS στο 1,55 ευρώ, της BYTE στα 4,22 ευρώ, της Imperio στα 4,62 ευρώ και μετοχών εταιριών αυτής της κατηγορίας.

Στις 14:20 ο Γ.Δ. παραμένει περί τις οκτώ μονάδες πάνω από τις 4.900 κερδίζοντας 0,5%, με τον SC-80 να υπεραποδίδει με 1,3% έναντι των άλλων βασικών δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v