Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση με το βλέμμα στο εξωτερικό

Ανοδική αντίδραση με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό, ενώ πολλά θα κριθούν αύριο μετά το μέσον της συνεδρίασης, που αναμένεται να ξεκινήσει με ανοδική ”ουρά” αν διατηρηθούν οι θετικές διαθέσεις στην Wall Street, όπου δομικός πληθωρισμός και αποτελέσματα GM δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στους συγκρατημένα αισιόδοξους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδική αντίδραση με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς Αγορές, ενώ μετά τις 16.10 ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σχετικά από τα υψηλά ημέρας και αρκετές μετοχές ”άδειασαν” μέρος των ημερήσιων κερδών τους.

Μείζονος σημασίας κρίνεται η αυριανή συνεδρίαση και ειδικότερα το δεύτερο ήμισυ αυτής, καθώς αν διατηρηθεί το σχετικά θετικό κλίμα στο εξωτερικό η Σοφοκλέους πιθανότατα θα ανοίξει με ”ανοδική ουρά” και έτσι όλα θα ”παιχτούν” προς το τέλος όπου και θα φανεί πόσο πειστικά χαρακτηριστικά διαθέτει η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε σήμερα.

Σε περίπτωση αρνητικής έκπληξης δεν αποκλείεται το Χ.Α. να ξαναδοκιμάσει τα πρόσφατα χαμηλά, ή ακόμα και να κινηθεί χαμηλότερα καθώς στην πλευρά των εν δυνάμει πωλητών θα προστεθούν και οι αγοραστές-traders των τελευταίων συνεδριάσεων.

Αντίθετα αν η Αγορά συνεχίσει πειστικά ανοδικά (πάντα με την επιχορήγηση των διεθνών Αγορών), δεν αποκλείεται η τάση να ενδυναμωθεί από το ”short covering” των ”απαισιόδοξων”.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE που ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέσα στον πρώτο στόχο αντίδρασης, δηλαδή την ζώνη 2620-2640 και την οποία έχασε στο τέλος, για να αλλάξει κάτι και να σηματοδοτηθεί η έξοδος από το πτωτικό κανάλι, ζητείται κλείσιμο υψηλότερα των 2670 μονάδων. Αν επιστρέψουν οι πιέσεις, οι πρώτες στηρίξεις στις 2617, 2610 και 2594 μονάδες.

Ασφαλώς η σημερινή ανοδική κίνηση ξεκίνησε από Τηλεπικοινωνίες (+2,18%) και Τράπεζες (+1,91%) και σταδιακά εξαπλώθηκε σε σημαντικό κομμάτι του ταμπλό, έστω και αν η επιφυλακτικότητα απέτρεψε τις πολλές ακραίες διακυμάνσεις.

Από τις μετοχές του 20αρη για μία ακόμα συνεδρίαση ξεχώρισε ο τίτλος της Intralot (+3,19%), κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων για Πειραιώς και Κύπρου, των 2 ποσοστιαίων μονάδων για ΟΤΕ, Cosmote, Alpha Bank, αξιοσημείωτα κέρδη για ΟΠΑΠ, Αγροτική, Εμπορική, Εθνική, MPB, θετικό πρόσημο για Τιτάνα, Eurobank και αμετάβλητοι οι Βιοχάλκο, Ταχ. Ταμιευτήριο, Coca-Cola.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική και αρνητική μεταβολή για τα Ελ. Πετρέλαια.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό gap, σταδιακά έφτασε μέχρι τις 4934,6 μονάδες, για να υποχωρήσει σχετικά και να κλείσει στις 4917,5 με κέρδη 1,46%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 456 εκατ. από τα οποία τα 61,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Λιγότερο αισιόδοξοι όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων, καθώς ακολούθησαν από σχετική απόσταση την κίνηση της υποκείμενης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των υποτιμήσεων στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σαφώς διαφοροποιημένη των προηγούμενων συνεδριάσεων η τελική εικόνα με 234 ανοδικές μετοχές έναντι 40 πτωτικών και 17 τίτλοι με κέρδη από 6 έως 9,02%.

Συμπερασματικά πολλά (αν όχι όλα) θα κριθούν από το βραδινό κλείσιμο της Wall Street, όπου η ανακοίνωση του δομικού πληθωρισμού σε χαμηλά τριετίας και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της General Motors δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στους συγκρατημένα αισιόδοξους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v