Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές

Τα Ελληνικά Χρηματιστήρια εμφάνισαν ισχυρά αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο, δείχνοντας πρόοδο στο μέτωπο του περιορισμού του κόστους, κάτι που παρείχε περαιτέρω στήριξη στην αύξηση της κερδοφορίας τους, σύμφωνα με την HSBC. Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι P&Κ, Marfin-Egnatia και Eurobank Sec.

ΕΧΑΕ: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές
Τα Ελληνικά Χρηματιστήρια εμφάνισαν ισχυρά αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο, δείχνοντας πρόοδο στο μέτωπο του περιορισμού του κόστους, κάτι που παρείχε περαιτέρω στήριξη στην αύξηση της κερδοφορίας τους, σύμφωνα με την HSBC, σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου διατηρεί τη σύσταση ”overweight” και τιμή-στόχο στα 20,5 ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ ενισχύθηκαν κατά 32% σε ετήσια βάση στα 40,2 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις λόγω αύξησης στον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών και αυξημένων εσόδων από εισηγμένες εταιρίες και νέες εισαγωγές.

Η Marfin-Egnatia επισημαίνει οτι τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων, ενώ τονίζει ότι αναμένεται να προχωρήσει σε ενίσχυση της πρόβλεψής της για τον μέσο όρο του όγκου συναλλαγών του Χ.Α. σε ετήσια βάση στα 440 εκατ. ευρώ από 400 εκατ. ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει μέσο ημερήσιο τζίρο 405 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο του έτους.

Η P&Κ-Εθνική επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ξεπέρασαν τις προβλέψεις της κατά 1,8 εκατ. ευρώ.

Σε βελτίωση των εκτιμήσεων για τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών αναμένεται να προχωρήσει και η Eurobank Sec., η οποία σημειώνει ότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις συγκλίνουσες προβλέψεις και αναφέρει ότι περιμένει επιδόσεις-ρεκόρ στο γ΄ τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι αναμένεται να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις στην τιμή-στόχο και στις εκτιμήσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v