Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδείξεις (έστω τεχνικής) αντίδρασης

Με 0,7% αντέδρασε χθες ο Dow Jones, μέχρι +1% ”έδειχναν” τα συμβόλαια στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Υπερισχύουν οι εντολές αγοράς για τη μετοχή της Εθνικής, πιθανή αντίδραση της Eurobank και ελπίδες από την ανθεκτικότητα των ΔΕΗ, ΟΤΕ.

του Μ. Γελαντάλι

Το ερώτημα που απασχολεί μερίδα αναλυτών και ενεργών παικτών είναι ως πότε θα ”καίγονται” οι θετικές ειδήσεις. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται προς ώρας, καθώς η ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων δεν βοήθησε κυρίως τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της Κύπρου και δευτερευόντως των ΕΧΑΕ.

Αν και η τεχνική εικόνα του ASE 20 σε βραχυπρόθεσμη βάση είναι αρνητική, θεωρούμε πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος δείκτης να οδηγηθεί σήμερα σε προσέγγιση των 2.600 μονάδων.

Από αυτήν την άποψη το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο αντίδρασης της Εθνικής, καθώς ζητείται η κάλυψη των 43 ευρώ, και ενδεχομένως της Πειραιώς, κυρίως όμως της Eurobank, σε τιμές υψηλότερα των 26,5 ευρώ.

Η καλή συμπεριφορά για τη μετοχή της ΔΕΗ στα δύσκολα αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη, όπως και το χθεσινό -0,28% για τον ΟΤΕ.

Από τον ευρύτερο μεσαίο - μικρό χώρο η καλή συμπεριφορά, τελευταία, των Μυτιληναίου, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Ιντραλότ (δες σχετικό θέμα με ΟΠΑΠ) αλλά και εισηγμένων όπως Nexans (Alcatel), Inform Lycos, Φουρλής, Κέκροψ, ΑΝΕΚ και ορισμένων ακόμη εκπροσώπων του χώρου συντηρεί τη συγκρατημένη αισιοδοξία μερίδας διορατικών παικτών.

Ομοίως η επαναφορά χθες της ΑΝΕΚ από το -4% στο +1,2%, η προσφορά που δεν βγαίνει στο Alter, η επαναφορά από το -7% χθες της Moda Bagno στα 4,86 ευρώ, της ΕΛΓΕΚΑ (στα 2,50 ευρώ) και ορισμένων ακόμη περιπτώσεων μπορεί να οδηγήσει σε μικρού κόστους μόχλευση σήμερα.

Άλλωστε οι ενδείξεις από τη Ν. Υόρκη χθες και τις ευρωπαϊκές αγορές λίγο πιο νωρίς συνηγορούν υπέρ του ενδεχομένου μιας, καταρχήν τεχνικής μορφής, αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v