Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μικτή υποδοχή των νέων τιμολογίων από ΑΧΕ

Με μικτά αισθήματα -και πάντως χωρίς πανηγυρισμούς- υποδέχτηκαν οι ΑΧΕ τη χθεσινή είδηση της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Κάποιες χαρακτηρίζουν τις αυξήσεις ”αναμενόμενες”, ενώ άλλες δεν κρύβουν ότι περίμεναν μεγαλύτερο ποσοστό.

ΔΕΗ: Μικτή υποδοχή των νέων τιμολογίων από ΑΧΕ
”Μουδιασμένη” ήταν η αντίδραση των ΑΧΕ στις αυξήσεις τιμολογίων που ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, καθώς ορισμένες από αυτές έκαναν λόγο για αυξήσεις στα αναμενόμενα ποσοστά, ενώ άλλες μιλούν για χαμηλότερες των εκτιμήσεών τους και των αναγκών της ΔΕΗ αναπροσαρμογές.

Χαμηλότερη των εκτιμήσεών της κρίνει η Marfin-Egnatia την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι η μέση σταθμισμένη αύξηση φτάνει το 3,4% έναντι του 4% που προέβλεπε το μοντέλο της. Ως συνέπεια αυτού η χρηματιστηριακή θα πρέπει να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία της ΔΕΗ το 2007 κατά περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Στο 3,9% υπολογίζει από την πλευρά της η Proton τη σταθμισμένη αύξηση στα τιμολόγια, αναφέροντας ότι κινείται πέριξ των εκτιμήσεών της, ενώ στο 3,3% είναι ο αντίστοιχος υπολογισμός της Alpha Finance. Η Alpha Finance επισημαίνει πως η ίδια η ΔΕΗ είχε ζητήσει σημαντικότερες αυξήσεις, καθώς και ότι παραμένει ”ουδέτερη” για τη μετοχή.

Αντίστοιχες των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει η National Sec. - P&K τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ που ανακοινώθηκαν χθες. Κατά την εκτίμησή της, δεν εμπεριέχουν σημαντικές θετικές επιδράσεις στην αποτίμηση για την εταιρία.

Άποψη της χρηματιστηριακής είναι ότι η Επιχείρηση χρειάζεται ακόμη να διευθετήσει ζητήματα περικοπής κόστους, εκτός και αν στο μέλλον υπάρξουν νέες σημαντικές αυξήσεις τιμολογίων.

Στο πάνω επίπεδο των εκτιμήσεων της Eurobank Sec., που κυμαίνονταν στην περιοχή του 3,6% - 3,9%, βρίσκονται σύμφωνα με την ίδια οι αυξήσεις των τιμολογίων που ανακοινώθηκαν. Όπως αναφέρεται, αν και οι αυξήσεις ήταν χαμηλότερες από αυτές που είχε ζητήσει η ΔΕΗ, ήταν συνεπείς προς την πολιτική των αντίστοιχων του πληθωρισμού αυξήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v