Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπορούσε και καλύτερα!

Ανοδική συνεδρίαση με κλείσιμο του Δείκτη κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ αν ληφθεί υπ΄ όψιν και η εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων η Σοφοκλέους θα μπορούσε να πάει και καλύτερα. Κέρδη μεγαλύτερα του 3% για την Coca-Cola, του 2% για τον Τιτάνα, αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδική συνεδρίαση με κλείσιμο του Δείκτη κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ αν ληφθεί υπ΄ όψιν και η εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων η Σοφοκλέους θα μπορούσε να πάει και καλύτερα.

Αντ΄ αυτού και παρά το γεγονός ότι ο Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, δεν έλειψαν οι διακυμάνσεις με κυριότερες αυτή που έδωσε την ανοδική αντίδραση (ξεκίνησε στις 12.04 και εκτονώθηκε στις 12.55), αλλά και αυτή που έδωσε την περίπου κάθετη υποχώρηση (ξεκίνησε στις 15.25 και τελείωσε στις 15.54).

Με έκδηλη την επιφυλακτικότητα και ευάλωτη την ψυχολογία, μάλλον χρειάζεται καιρός προκειμένου να επανέλθει η συγκρατημένη αισιοδοξία και μέχρι τότε οι ”εισαγόμενες” αναταράξεις θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο ταμπλό, ενώ δεν αποκλείεται αργά αλλά σταθερά να συρρικνώνεται ο τζίρος αφού πλησιάζουν στο pick ”τα μπάνια του λαού”.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE, δεν υφίσταται ουσιαστική αλλαγή και παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 2640 και ακόμα καλύτερα των 2670 μονάδων προκειμένου να απαιτηθεί επανεξέταση της βραχυπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής.

Οι ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2630-35, 2640-44, 2650 και 2662 μονάδες και οι στηρίξεις στις 2599-95, 2580, 2573 και 2550-30 μονάδες.

Ανοδική συνεδρίαση χαμηλομένων συναλλαγών και στην Αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους απλά να ακολουθούν την υποκείμενη διατηρώντας τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE με απώλειες μεγαλύτερες του 2% και ιδιαίτερα επιβαρυμένη τεχνικά εικόνα η μετοχή της ΔΕΗ, αξιοσημείωτες απώλειες και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για την Alpha Bank, αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Πειραιώς, Ελ. Πετρέλαια, Ελ. Τεχνοδομική, MPB, Cosmote και αμετάβλητος ο τίτλος του ΟΤΕ.

Αντίθετα κέρδη μεγαλύτερα του 3% για την Coca-Cola, του 2% για τον Τιτάνα, αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, Ταχ. Ταμιευτήριο, Motor oil και απλά θετικό πρόσημο για Intralot, Eurobank, ΟΠΑΠ, Εμπορική, Εθνική και Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης αν και μόνιμα με θετικό πρόσημο, κατέγραψε σημαντική ημερήσια διακύμανση περίπου 37 μονάδων (ενδοσυνεδριακό υψηλό 4925,47, χαμηλό 4888,94) και έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας και συγκεκριμένα στις 4892,51 μονάδες με κέρδη 0,17%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 320 εκατ. από τα οποία τα 33,5 αφορούσαν ”πακέτα”.

Χειρότερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 167 ανοδικές μετοχές έναντι 87 πτωτικών και 10 τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 6%.

PC Systems, MLS, Byte, Alapis, Ίλυδα, Τσουκαρίδης, Μεσοχωρίτη, Ιντρακάτ, Μάρακ μερικοί από τους πρωταγωνιστές της ημέρας και βέβαια ίσως αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής οι τίτλοι οι οποίοι κατά την πτώση που προηγήθηκε επέδειξαν σημαντικές αμυντικές διαθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v