Βασιλεύει η μεταβλητότητα

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ περιορίζουν τις απώλειες των ευρωαγορών. Ακολουθεί και η Σοφοκλέους, έχοντας τη βοήθεια λίγων δεικτοβαρών μετοχών. Σαφώς καλύτερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, των οποίων οι δείκτες έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο, ενώ 40 λεπτά πριν την λήξη της συνεδρίασης και η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών αρχίζει να γέρνει υπέρ των πρώτων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μαζεύουν κάπως τις απώλειές τους τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σε αυτό δείχνει να ακολουθεί και η Σοφοκλέους, έχοντας τη βοήθεια λίγων δεικτοβαρών μετοχών, ενώ σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, των οποίων οι δείκτες έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο, ενώ 40 λεπτά πριν την λήξη της συνεδρίασης και η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών αρχίζει να γέρνει υπέρ των πρώτων.

Είναι σαφές ότι η επιφυλακτικότητα – νευρικότητα είναι κυρίαρχα στοιχεία και στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν για τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδος από το βραδινό κλείσιμο της Wall Street.

Πάντως είναι αντιληπτό και δια γυμνού οφθαλμού ότι για μια ακόμα συνεδρίαση η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση είναι σαφώς καλύτερη, ενώ αρκετοί επιμέρους τίτλοι έχουν αρχίσει να καταγράφουν ήδη αξιόλογα ημερήσια κέρδη.

Ο περιορισμός των απωλειών του δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στα αξιοσημείωτα κέρδη της Alpha Bank και κατά δεύτερο λόγο της Βιοχάλκο, με θετικό πρόσημο κινούνται Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Cosmote, Motor Oil, Τιτάνας και Εμπορική, ενώ έχουν σαφώς μειωθεί οι ενδοσυνεδριακές απώλειες της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v