Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχαιρετούμε το Μάιο με κέρδη 4,97%

Συνεδρίαση για όλα τα γούστα αποδείχθηκε η τελευταία του Μαϊου, που δεν επαλήθευσε το ”sell in May and go away” και σε μηνιαία βάση έδωσε στον Γενικό Δείκτη κέρδη 4,97% και τον έστειλε σε υψηλό 86 μηνών. Νέο ιστορικό υψηλό για Εθνική, Πειραιώς, Coca-Cola, Folli Follie, ΕΧΑΕ, ΚΛΜ, Fourlis και Eurobrokers, ενώ 17 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα του 8%.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση για όλα τα γούστα η τελευταία του Μαϊου, που δεν επαλήθευσε το ”sell in May and go away” και σε μηνιαία βάση έδωσε στον Γενικό Δείκτη κέρδη 4,97% και τον έστειλε σε υψηλό 86 μηνών.

Από εκεί και πέρα και αν συνεχιστεί το θετικό κλίμα διεθνώς, από αύριο κιόλας η Σοφοκλέους (με δεδομένο ότι ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου) καλείται να δείξει τις διαθέσεις της με τους συγκρατημένα αισιόδοξους να αυξάνονται αργά αλλά σταθερά.

Η σημερινή συνεδρίαση πρέπει να ικανοποίησε το σύνολο των εμπλεκομένων καθώς το ενδιαφέρον διαχύθηκε σε όλο το εύρος του ταμπλό, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να δίνει την αίσθηση της αποφασισμένης ρεβάνς από την χθεσινή πτωτική συνεδρίαση και βέβαια τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις να αναλαμβάνουν να χαρίσουν εκ νέου ”συγκινήσεις” στους σταθερούς αλλά και όψιμους θαυμαστές τους.

Αρκετοί τίτλοι σε νέο ιστορικό υψηλό, ξεκινώντας από υψηλότερα προς χαμηλότερα, όπως οι Εθνική, Πειραιώς, Coca-Cola, Folli Follie, ΕΧΑΕ, ΚΛΜ, Fourlis και Eurobrokers, αλλά πολλοί άλλοι που συνέχισαν την πλαγιοανοδική τους πορεία δίνοντας πρόσθετο ενδιαφέρον.

Τεχνικά, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης που σήμερα είχε την τιμητική του, αν ξεπεράσει τις 2680 μονάδες, υπόσχεται minimum κίνηση προς τις 2700 (ψυχολογικό όριο) και 2750 μονάδες, ενώ οι στηρίξεις οριοθετούνται στις 2662-59, 2650 και 2643 μονάδες.

Ανοδική συνεδρίαση που δεν συνοδεύτηκε με αξιοσημείωτη αύξηση των συναλλαγών στην Αγορά Παραγώγων, όμως τα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν κέρδη μεγαλύτερα από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη μειώνοντας περαιτέρω τις υποτιμήσεις.

Από το μίνι πάρτι του FTSE έλειψαν μόνο οι Βιοχάλκο και Ελ. Τεχνοδομική που έκλεισαν με αξιοσημείωτες απώλειες.

Αντίθετα κέρδη μεγαλύτερα του 3% για την Πειραιώς, του 2% για Αγροτική, Εθνική, ΔΕΗ, αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, Intralot, Motor oil, Κύπρου, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνα και θετικό πρόσημο για Folli Follie, Cosmote, Coca-Cola, Eurobank, Ελ. Πετρέλαια, Εμπορική και Ταχ. Ταμιευτήριο.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, προσέκρουσε δύο φορές στις παρυφές των 4980 μονάδων και έκλεισε τελικά στις 4972,19 με κέρδη 1,17%, ενώ ο τζίρος εκτοξεύτηκε στα 632 εκατ. από τα οποία τα 79,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Περισσότερο από ικανοποιητική η τελική εικόνα με 193 ανοδικές μετοχές έναντι 79 πτωτικών, ενώ 17 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα του 8%.

Πολλοί οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές και μεταξύ άλλων οι AS Company, Multirama, Dionic, Olympic Catering, Eurobrokers, Εκτέρ, Γενική Εμπορίου, Μπενρουμπή, ΟΛΘ, ΕΧΑΕ, και Axon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v