Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμενόμενη και ελεγχόμενη η διόρθωση

Χαμηλότερα των 4.900 μονάδων οδηγούν την αγορά οι διορθωτικές διαθέσεις που κυριαρχούν στα περισσότερα ξένα χρηματιστήρια. Απώλειες για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών, ”πακέτα” στη μετοχή της Marfin, υψηλότερα μέχρι και 1,2% ο ΟΤΕ. Στο περίπου 1 προς 3 παραμένει η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περίπου μία από τα ίδια για τη Φρανκφούρτη και τη Σοφοκλέους, με τις περισσότερες αγορές να διαμορφώνονται πτωτικά. Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών, περιμένοντας εδώ και καιρό αφορμή για διόρθωση, φαίνεται πως σε μεγάλο βαθμό κινείται ψύχραιμα και ελέγχοντας τις κινήσεις του.

Στη Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται εδώ και περίπου μιάμιση ώρα χαμηλότερα των 4.900 μονάδων (-0,95%), με τον FTSE-20 να χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα (2.623 μονάδες), καθώς οι απώλειες για τη Eurobank έφθαναν το 2,5%, στην Εθνική το 1,7%, στην Πειραιώς το 1,4% και στην Alpha Bank το 1,2%.

Ανοδικά αντιδρούσε σχεδόν… μόνος ο ΟΤΕ, με συναλλαγές περισσότερες του ενός εκατ. τεμαχίων και με τιμή προς τα 23,4 ευρώ (1,2%).

Οι συναλλαγές αυξημένες το τελευταίο ημίωρο, με ”πακέτα” (ειδικά στην περίπτωση της Marfin) και προσυμφωνημένες πράξεις.

Στο περίπου 1 προς 3 παρέμενε η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, καθώς για αρκετές του ”μικρομεσαίου χώρου” συντηρούνταν η θετική απόδοση.

Η Lannet στο 0,88 ευρώ, η ΙΜΑΚΟ στα 2,60 ευρώ, η Μινέρβα στα 3,20 ευρώ, ο Ζήνωνας στα 3,56 ευρώ, η Κορδέλλου στο 1,61 ευρώ και η Ιμπέριο στα 2,64 ευρώ συγκέντρωναν μεγάλο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σημαντικές τοποθετήσεις σημειώνονταν μέχρι και 5,9% υψηλότερα στη μετοχή του Fourlis που αντιδρούσε προς τα 20,76 ευρώ, μέχρι και 4,7% υψηλότερα στην ΑΝΕΚ (2,01 ευρώ –δες σχετικό θέμα), ενώ στα 11,42 ευρώ διαμορφωνόταν η μετοχή της Creta Farm.

Η μετοχή του Alter (ενδιαφέρον το α’ τρίμηνο της εισηγμένης) κέρδιζε περίπου 4,2% και διαμορφωνόταν πολύ κοντά στα 5 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές η σημερινή συνεδρίαση δίνει την εικόνα μιας ελεγχόμενης διόρθωσης (αναμενόμενης από το μεγαλύτερο μέρος των ενεργών ”παικτών”), που οδηγεί στη διαμόρφωση φθηνότερων τιμών για ορισμένους τίτλους του ”20άρη” και του ”40άρη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v