Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημέρα Εθνικής και ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα, ενώ οι αγοραστές επιμένουν υψηλότερα των 44 ευρώ στη μετοχή της Εθνικής, προσβλέποντας σε θετική έκπληξη εκ μέρους της, σήμερα. Ωστόσο, η τεχνική εικόνα των αγορών κρύβει ”παγίδες”, καθώς νωρίτερα ο Dax έδειχνε μέχρι και 0,5% χαμηλότερα, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφηκαν στη Σαγκάη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η θετική έκπληξη από τον ΟΤΕ και οι προσδοκίες που δικαιολογημένα καλλιεργούνται εν όψει ανακοίνωσης των μεγεθών της Εθνικής μπορούν να συντηρήσουν την (και) βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά.

Από αυτή την άποψη η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθότι τα συμβόλαια ”έδειχναν” τον Dax μέχρι και 0,55% χαμηλότερα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη σημερινή συνεδρίαση, ειδικά στο γερμανικό χρηματιστήριο.

Αυτή η... αντίθεση παρουσιάζει κατά την εκτίμησή μας ενδιαφέρον καθότι ορισμένοι ξένοι διαχειριστές έχουν τοποθετηθεί σε δυο-τρεις τραπεζικούς τίτλους και επιλεγμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης κοντά στις τρέχουσες τιμές.

Θα φανεί με την αρχή της συνεδρίασης η διάθεση της συγκεκριμένης ομάδας ”παικτών”, δηλαδή αν θα σπεύσουν να κλείσουν θέσεις, προκαλώντας πιθανή πίεση σε μετοχές του 20άρη, ή εάν θα κινηθούν ηπιότερα απ’ ό,τι... προτάσσει η διάθεση για διόρθωση σε ορισμένα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνεται η εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως μετοχές επιλεγμένων εταιριών, με αιχμή τα θεμελιώδη, βρίσκονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Από την κερδοφορία της Intralot, την πτώση στην κερδοφορία του Τ.Τ., την ενίσχυση πωλήσεων για τη Vivartia, την ανοδική πορεία των Folli Follie, τον περιορισμό ζημιών στην ΑΝΕΚ, τα αυξημένα κέρδη στην Kleemann και σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις, οι ενεργοί παίκτες φαίνεται πως δικαιώνονται. Τουλάχιστον προς ώρας, πάντα σύμφωνα με τα αποτελέσματα και με βάση την τεχνική εικόνα τους στο ταμπλό.

Πρωτίστως όμως για σήμερα αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην αρχική διακύμανση του FTSE 20 (ξεκινά από τις 2.652 μονάδες) και αυτό γιατί φαίνεται πως από τεχνικής πλευράς υπάρχει περιθώριο για μικρή υποχώρηση, με βάση όμως τα θεμελιώδη θα μπορούσαμε σήμερα-αύριο να δούμε την έκπληξη.

Ενδιαφέρουσες από κάθε άποψη αυτές οι συνεδριάσεις, καθώς επιχειρείται η εξισορρόπηση βασικών δεικτών και μετοχών στα υψηλά επτά και πλέον ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v