Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το α’ τρίμηνο Folli Follie, ΚΑΕ, Intralot, Lamda Development κ.α., οι προβλέψεις της ΑΓΕΤ για τις πωλήσεις του 2007, το ενδιαφέρον της Eurobank για την απόκτηση της αιγυπτιακής τράπεζας Al Watany, οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το α’ τρίμηνο Folli Follie, ΚΑΕ, Intralot, Lamda Development κ.α., οι προβλέψεις της ΑΓΕΤ για τις πωλήσεις του 2007, το ενδιαφέρον της Eurobank για την απόκτηση της αιγυπτιακής τράπεζας Al Watany, οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Folli Follie – KAE: Οι πωλήσεις της Folli Follie στο α’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 96,8% στα 121,6 εκατ. ευρώ, από 61,8 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά φόρων βελτιώθηκαν κατά 10,9% στα 18,3 εκατ. ευρώ. τα ΚΑΕ κατέγραψαν καθαρά κέρδη μετά φόρων ύψους 5,1 εκατ. ευρώ, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 26,5% στα 53,1 εκατ. ευρώ, από 42 εκατ. ευρώ.

Intralot: Αύξηση 42,4% στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασε η Intralot για το α’ τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 34,1 εκατ. ευρώ, από 24 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε οριακή μεταβολή, στα 179,816 εκατ. ευρώ, από 17,797 εκατ. ευρώ.

Lamda Development: Μείωση της κερδοφορίας και του κύκλου εργασιών παρουσίασε το α’ τρίμηνο η Lamda Development. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 1,24 εκατ. ευρώ έναντι 6,56 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μείωση σε ποσοστό 65% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 14,9 εκατ. ευρώ έναντι 42,0 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

ΑΓΕΤ: Στα 11,3 εκατ. τόνους οριοθετεί τις πωλήσεις τσιμέντου στην ελληνική αγορά, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής, με βάση χθεσινή παρουσίαση του ομίλου σε αναλυτές. Εφόσον επιβεβαιωθεί η σχετική πρόβλεψη, η εγχώρια αγορά αναμένεται να σημειώσει κάμψη της τάξης του 5% περίπου, έναντι του έτους-ρεκόρ, που αποτέλεσε το 2006, καθώς οι πωλήσεις άγγιξαν τα 11,9 εκατ. τόνους.

Fourlis: Σχεδόν τριπλάσια κέρδη ενέγραψε το α’ τρίμηνο ο όμιλος Fourlis. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 12,02 εκατ. ευρώ, από 4,12 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 35,4% στα 125,59 εκατ. ευρώ.

Eurobank: Στο μικροσκόπιο της Eurobank έχει μπει η αιγυπτιακή τράπεζα Al Watany, ενώ εξετάσθηκε και από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Ομόλογα: Βαριές κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βάρος του δημοσίου και πλήθος άλλων αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος περίπου 50 εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των ομολόγων, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι, εκτιμάται ότι θα απευθύνουν οι εισαγγελείς κκ Αντ. Λιόγας και Γρ. Πεπόνης, σύμφωνα με το Βήμα.

Τράπεζες: Αυξημένες προβλέψεις, κυρίως σε τραπεζικά ιδρύματα που δεν πληρούν αξιόπιστα εσωτερικά συστήματα ελέγχου, αυστηρότερα κριτήρια πιστοδοτήσεων και μεγαλύτερο κόστος σε ορισμένες κατηγορίες δανείων, προβλέπει η εφαρμογή των Κανόνων Βασιλείας ΙΙ, που θα ξεκινήσει να ισχύει από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

ΣΑΟΣ: Σε ναυάγιο οδηγείται η συγχώνευση της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρεία Γκάλης και της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΣΑΟΣ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γράφει το Κέρδος, ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης προσανατολιζεται στο να ματαιώσει την απορρόφηση του Γκάλη από την ΣΑΟΣ, επειδή συναντά αντιρρήσεις από τον μεγαλομέτοχο του Γκάλη, κ. Σωκράτη Ι. Παναγιωτίδη. Σύμφωνα με το Κέρδος, εξετάζεται η αυτόνομη είσοδος της ναυτιλιακής εταιρείας στο χρηματιστήριο

F1: Το πράσινο φως πήρε χθες η Πάτρα για την υλοποίηση αυτοκινητοδρομίου από την υπουργό Τουρισμού, η οποία έδωσε εντολή στον γγ του ΕΟΤ να υπογράψει τη σχετική έγκριση σκοπιμότητας της επένδυσης, αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v