Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Προς παράταση προθεσμίας για Ταμεία

Στην αρχική της θέση για επαναγορά του επίμαχου δομημένου ομολόγου του Δημοσίου, ύψους 280 εκατ. ευρώ στην τιμή που κατέβαλαν τα Ταμεία (100) ”μείον” τους τόκους που έχουν εισπράξει εμμένει η JP Morgan παρά τις απαιτήσεις των τεσσάρων Ταμείων.

JP Morgan: Προς παράταση προθεσμίας για Ταμεία
Στην αρχική της θέση για επαναγορά του επίμαχου δομημένου ομολόγου του Δημοσίου, ύψους 280 εκατ. ευρώ στην τιμή που κατέβαλαν τα Ταμεία (100) ”μείον” τους τόκους που έχουν εισπράξει εμμένει η JP Morgan παρά τις απαιτήσεις των τεσσάρων ταμείων.

Με την προθεσμία αποδοχής να λήγει αύριο, τα τέσσερα Ταμεία έλαβαν διαδοχικά τις τελευταίες μόλις ημέρες την απόφαση να αποδεχτούν την πρόταση εφόσον η JP Morgan αγοράσει το ομόλογο στο 100.

Αυτό σημαίνει ότι τα Ταμεία απαιτούν να διακρατήσουν τους τόκους που έχουν ήδη εισπράξει ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την αποκοπή του πρώτου κουπονιού και να πουλήσουν στην τιμή που αγόρασαν.

Μια τέτοια αλλαγή μεταβάλλει τη φύση της ίδιας της διαδικασίας, σημειώνουν κύκλοι της JP Morgan, καθώς από επαναγορά με στόχο την ακύρωση του ομολόγου καθίσταται μια κανονική πράξη αγοραπωλησίας. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι τα Ταμεία πρέπει να απευθυνθούν στην JP Morgan και όχι να επιδιώκουν δημόσια διαπραγμάτευση.

Μέχρι και σήμερα κανένα από τα τέσσερα Ταμεία δεν έχει επικοινωνήσει με την JP Morgan και όλα δείχνουν ότι η τράπεζα θα αναγκαστεί να δώσει παράταση προθεσμίας.

Τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς ομολόγων σημειώνουν ότι, εφόσον η JP Morgan αποδεχτεί να μην αφαιρεθούν από την τιμή οι εισπραχθέντες από τα Ταμεία τόκοι, τότε η φύση της διαδικασίας θα καταστεί αποζημιωτική αυτόματα ως αγορά εντόκως και υπενθυμίζουν ότι η προσφορά της λήγει την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v