Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μονοπωλούν τον τζίρο ΟΤΕ-ΕΤΕ

Οι αυξημένες συναλλαγές σε ΟΤΕ και Εθνική, αλλά και σε μετοχές ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, όπως Coca Cola 3E, καθώς επίσης και εισηγμένων όπως ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Intralot, Marfin, Motor Oil ενισχύει την παρουσία ισχυρών παιχτών στις χρηματιστηριακές εξελίξεις. Στα υψηλά των 4.967 μονάδων ο Γ.Δ., με αυξημένο τζίρο και πλούσια ”μόχλευση” για ένα ευρύτερο μέρος του μικρομεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα υψηλά των 4.965 μονάδων ”χωνεύει” η αγορά. Με τον SC-80 να υπεραποδίδει (1,7%) έναντι του ASE-20 (1,2%) και του Mid-40 (0,6%).

Με ενδιαφέρον χαρακτηριστικό την επανεμφάνιση αρκετών αγοραστών σε μετοχές του ΟΤΕ, Εθνικής, Πειραιώς, Alpha Bank, Coca Cola 3E, Eurobank και ΟΠΑΠ.

Είναι, όμως, εξίσου ενδιαφέρον το γεγονός ότι στη μετοχή του Οργανισμού, είχε πραγματοποιηθεί τζίρος αξίας περίπου 45 εκατ. ευρώ (στις 14:10) με την τιμή της μετοχής να ενισχύεται κατά 1,6%, καθώς διαμορφώνονταν στα 23,76 ευρώ.

Προς τα υψηλά των 28 ευρώ συνεχίζονταν η διαπραγμάτευση της Πειραιώς, ενώ κοντά στα 44 ευρώ κυμαίνονταν και πάλι η Εθνική.

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το γεγονός της ενεργότερης συμμετοχής ορισμένων ξένων, με τοποθετήσεις τους στην 3E (κοντά στα 35 ευρώ), Intralot (προς τα 24 ευρώ), ΕΧΑΕ (προς τα 19,5 ευρώ) και Τιτάν (προς τα 43,8 ευρώ).

Φαίνεται λοιπόν, πως ορισμένα ισχυρά σπίτια ενισχύουν τη θέση τους στο μετοχικό κεφάλαιο, όχι μόνο τραπεζικών ομίλων, αλλά και ισχυρών εκπροσώπων της Ελληνικής Βιομηχανίας και Εθνικής Οικονομίας.

Κατά την εκτίμησή μας η κίνηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση αυτών των επιχειρήσεων, καθώς δικαιώνονται από τα αποτελέσματα τριμήνου και προφανώς προσβλέπουν σε καλύτερες αποτιμήσεις.

Ο αριθμός των μετοχών, των οποίων η τιμή διαμορφώνονταν θετική ξεπερνούσε τις 200 με την επανεμφάνιση ορισμένων ακραίων μεταβολών (για 5 μετοχές η μεταβολή κυμαίνονταν από 13 έως και 19,05%).

Από τον ευρύτερα μικρομεσαίο χώρο, ξεχωρίζει, κατά την εκτίμησή μας, η υπεραντίδραση του Multirama με 9,5% (στα 8,32 ευρώ), δηλαδή του επόμενου προσωπικού στοιχήματος του επιχειρηματία και βασικού μετόχου της εισηγμένης.

Κατά 6,6% υπεραντιδρούσε προς τα 3,24 ευρώ ο Καρδασιλάρης, μετά από πολύμηνη, και κατά την εκτίμησή μας δικαιολογημένη αφόρητη πίεση σταθερών πωλητών.

Προς τα 2,2 ευρώ διαμορφώνονταν πλέον η μετοχή της ΑΝΕΚ, κερδίζοντας άλλο ένα 6,4% με την εισηγμένη να αναδεικνύεται στο ”χαρτί – έκπληξη” της ακτοπλοίας, τις τελευταίες ημέρες.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν στα 1,61 ευρώ για γη μετοχή της ΑΣΚΟ, προς τα 1,67 ευρώ στη μετοχή του Κορδέλλου, αλλά και σε ΟΛΘ, Κλουκίνας – Λάππας, Alter, Μπενρουμπή, ΝΕΛ, ΜΛΣ και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v