Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Θετική υποδοχή μεγεθών από αναλυτές (upd 2)

Ευνοϊκά υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας διεθνείς οίκοι και χρηματιστηριακές, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τη συμβολή της Finansbank και την αύξηση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου. Στα 52 ευρώ ανέβασε τον πήχη η Euroxx, ενώ Citigroup, Deutsche Bank, Merrill Lynch και Marfin-Egnatia προχωρούν σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους. Θετική υποδοχή από Proton Sec και Alpha Finance.

ΕΤΕ: Θετική υποδοχή μεγεθών από αναλυτές (upd 2)
Ευνοϊκά υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας διεθνείς οίκοι και χρηματιστηριακές σε εκθέσεις και πρωινά report (31/05) επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τη συμβολή της Finansbank και την αύξηση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου, ενώ μερίδα εξ αυτών προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων.

Αναλυτικότερα η Euroxx Securities (31/5) προχωρά σε αύξηση της τιμής στόχου για την Εθνική Τράπεζα στα 52 ευρώ ανά μετοχή, από 50 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση ”overweight”, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα α’ τριμήνου τόνισαν το ισχυρό περιφερειακό δίκτυο της Εθνικής, με υψηλή ανάπτυξη να προέρχεται από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις χώρες των Βαλκανίων. Επιπλέον, σημειώνει ότι εξεπλάγην θετικά από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, τη βελτιωμένη δομή κόστους και τις ισχυρές επιδόσεις της Finansbank.

Η Euroxx αύξησε επίσης τις εκτιμήσεις της κατά 5% περίπου για το 2007 και 2008 αντίστοιχα, λόγω της μεγαλύτερης κερδοφορίας στην Τουρκία και τις συνεχιζόμενες θετικές επιδόσεις από τις δραστηριότητες της τράπεζας στην εγχώρια αγορά.



Η Citigroup αναθεωρεί υψηλότερα τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχη της Εθνικής την περίοδο 2007-09, τονίζει ότι η τράπεζα παραμένει η κορυφαία επιλογή της στην Ελλάδα και διατηρεί την τιμή – στόχο των 50 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Επισημαίνει ακόμα ότι η Finansbank συνέχισε να ενισχύει το μερίδιο αγοράς και να καταγράφει αυξημένα περιθώρια και συμβάλλει κατά 1/3 στα καθαρά κέρδη του ομίλου.

Από την πλευρά της η Deutsche Bank αναθεωρεί υψηλότερα τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής την περίοδο 2007-09, ενώ επισημαίνει τις χαμηλότερες προβλέψεις και τη συμβολή της Finansbank στη διαμόρφωση των τελικών μεγεθών της τράπεζας.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο ενισχύθηκε κατά 8 μονάδες βάσης σε τριμηνιαίο επίπεδο, ενώ δεν μεταβάλλει την τιμή – στόχο των 50 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Ελκυστική επενδυτική περίπτωση χαρακτηρίζει την Εθνική Τράπεζα η Merrill Lynch σε σχετική έκθεση (31/05) ξεχωρίζοντας την ισχυρή ανάπτυξη στην Τουρκία και τα Βαλκάνια, περιοχές που συνέβαλαν κατά 40% στα ενοποιημένα κέρδη.

Παράλληλα επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων κατά 2-4% λόγω των αποτελεσμάτων της Εθνικής.

Ο διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”buy” και την τιμή – στόχο των 49 ευρώ για τη μετοχή της τράπεζας.

Τα κύρια σημεία της ευχάριστης έκπληξης των αποτελεσμάτων προήλθαν από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και τις χαμηλότερες των προβλέψεων λειτουργικές δαπάνες τονίζει η Marfin – Egnatia.

Η χρηματιστηριακή σκοπεύει να προχωρήσει σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα EPS της τράπεζας.

Η Proton αποδίδει τα ανώτερα των προβλέψεων μεγέθη α΄ τριμήνου της Εθνικής στη χαμηλότερη φορολογία, ενώ τονίζει το επιτοκιακό περιθώριο, που διαμορφώθηκε στο 4,19%, αλλά και τα spreads των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, σε έκθεσή της με τίτλο ”Η Finansbank έκανε τη διαφορά”, διατηρεί την τιμή-στόχο των 53 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τον τίτλο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η διοίκηση της τράπεζας προέβλεψε βελτίωση των περιθωρίων από τις δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία τόνισε ότι δεν επηρεάζουν την πορεία της Finansbank καθώς το β΄ τρίμηνο παρουσιάζεται ενίσχυση των δραστηριοτήτων.

H Alpha Finance κρίνει ως ανώτερα των προσδοκιών τα καθαρά κέρδη της Εθνικής, χαρακτηρίζοντας καταλυτική τη συμβολή της Finansbank καθώς το 1/3 των κερδών προήλθε από την Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v