Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D. Bank: Πως είδε τα τρίμηνα ΜΕΤΚΑ- Βωβού

Καλύτερη του αναμενομένου χαρακτηρίζει την κερδοφορία της Μέτκα η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 30 Μαΐου, επισημαίνοντας ότι ”τα περιθώρια φαίνονται ασφαλή βραχυπρόθεσμα”, εκφράζοντας όμως παράλληλα κάποιες επιφυλάξεις. Την ίδια στιγμή, σε ξεχωριστή της έκθεση, χαρακτηρίζει αδύναμα τα αποτελέσματα τριμήνου της Βωβός.

D. Bank: Πως είδε τα τρίμηνα ΜΕΤΚΑ- Βωβού
Καλύτερη του αναμενομένου χαρακτηρίζει την κερδοφορία της Μέτκα η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 30 Μαΐου επισημαίνοντας ότι ”τα περιθώρια φαίνονται ασφαλή βραχυπρόθεσμα”.

Ενώ τα περιθώρια κέρδους θα μπορούσαν να διατηρηθούν στα επίπεδα αυτά βραχυ- μεσοπρόθεσμα, επισημαίνει ο οίκος, εκτιμά ότι είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί αύξηση του κύκλου εργασιών με τα ίδια περιθώρια αν ταυτόχρονα επιθυμεί να διατηρήσει και τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς. Επιπρόσθετα, το 1,5% του τζίρου της εταιρίας που κατευθύνθηκε στη Μυτιληναίος ως αμοιβή management ”κατέφαγε” περίπου το 1/3 από τα EBITDA και την αύξηση των καθαρών κερδών της Μέτκα.

Κατά την εκτίμηση του οίκου το πρόσφατο ράλι της μετοχής αποτύπωσε τις περισσότερες προοπτικές της εταιρίας. Η σύσταση διατηρείται σε ”sell” και η τιμή στόχος στα 10,6 ευρώ.

”Αδύναμα” και αντίστοιχα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Βωβού η Deutsche Bank σε ξεχωριστή της έκθεση με την ίδια ημερομηνία. Παρά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές, ο οίκος επισημαίνει πως το 2007 μπορεί να αποτελέσει έτος συρρίκνωσης της καθαρής αξίας ενεργητικού.

Η σύσταση διατηρείται σε ”hold” και η τιμή στόχος στα 29,1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v