Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Νέες τιμές από 3+ 1 αναλυτές (upd 3)

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ στα 26,5 ευρώ, από 24,5 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η UBS, ενώ στα 26 ευρώ ανεβάζει τον πήχη η Merrill Lynch. Η P&K αύξησε κατά 5,9% στα 25,2 ευρώ ανά μετοχή, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών του Οργανισμού για το α’ τρίμηνο. Στα 25 ευρώ η νέα τιμή - στόχος από την Proton. Πως σχολιάζουν τα αποτελέσματα του ΟΤΕ οι αναλυτές.

ΟΤΕ: Νέες τιμές από 3+ 1 αναλυτές (upd 3)
Σε αυξήσεις στις τιμές-στόχους για τον ΟΤΕ, κατόπιν της ανακοίνωσης υψηλότερων του αναμενόμενου κερδών για το α’ τρίμηνο του 2007, προχώρησαν ξένοι και Έλληνες αναλυτές. Αναλυτικότερα:

Στα 26,50 ευρώ ανά μετοχή, από 24,50 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει σε έκθεσή της στις 30/5 την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ η UBS, στην οποία διατηρεί την σύσταση ”buy”.

Η UBS σημειώνει μεταξύ άλλων στην έκθεσή της πως παραμένει αισιόδοξη για τις λειτουργικές επιδόσεις του ΟΤΕ, όμως η σύσταση ”buy” βασίζεται και στην αντιμετώπιση στρατηγικών θεμάτων. Αναφέρει ότι η διοίκηση του Οργανισμού επισημοποίησε την έγκριση επαναγοράς μετοχών 10%, ενώ επισημαίνει πως περιμένει την υλοποίηση και άλλων καταλυτών σε άλλους τομείς (real estate, μειοψηφίες, κ.α.)

Ο διεθνής οίκος προχωρά παράλληλα σε αύξηση κατά 2% των προβλέψεών του για τα EBITDA της περιόδου 2007-2009 και αύξηση κατά 6% των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή (περιλαμβανομένης της επαναγοράς μετοχών).

Σύμφωνα με την UBS, η νέα τιμή στόχος και οι εκτιμήσεις ενσωματώνουν μια επαναγορά μετοχών 5%, ενώ δηλώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ προσφέρει ένα καλό περιθώριο ανόδου, καθώς διαπραγματεύεται 5,7 φορές το εκτιμώμενο για το 2008 EV/EBITDA.

Η Merrill Lynch αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ στα 26 ευρώ ανά μετοχή, από 25 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση ”buy”.

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ κατά 5,9% στα 25,2 ευρώ ανά μετοχή, διατηρώντας την σύσταση ”overweight”, προχώρησε η P&K στο πρωινό report με ημερομηνία 31/5, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών του Οργανισμού για το α’ τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει θετικά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, τα οποία κινήθηκαν στο άνω εύρος των εκτιμήσεων.

Η Proton Securities αυξάνει κατά 0,8% την τιμή - στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού, στα 25 ευρώ ανά μετοχή, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”.

Παράλληλα επισημαίνει την ”κρυμμένη” αξία του ΟΤΕ η οποία δεν έχει προεξοφληθεί.

Η Marfin-Egnatia, από την πλευρά της, σχολιάζει ότι σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα του α’ τρίμηνου ήταν καλύτερα των προσδοκιών αλλά μένει να δούμε εάν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ικανοποιητική απόδοση και τα επόμενα τρίμηνα. Η Marfin-Egnatia σημειώνει ότι θα αναπροσαρμόσει προς τα επάνω τις προσδοκίες της για το 2007 αλλά αυτό έχει να κάνει με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμμετάσχει το κράτος στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ (ύψος 390,4 εκατ. ευρώ).

Η Alpha Finance επισημαίνει πως τα αποτελέσματα του ΟΤΕ για το α’ τρίμηνο ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεών της, λόγω υψηλότερων EBITDA από την σταθερή τηλεφωνία, το χαμηλότερο κόστος αποσβέσεων και τα καλύτερα EBITDA από την Romtelecom.

H Credit Suisse στο πρωινό της report αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, λόγω των χαμηλότερων αποσβέσεων και της ελαφρώς χαμηλότερης φορολογίας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών και τα EBITDA του ΟΤΕ, αν και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων της Credit Suisse, η οποία ανέμενε κύκλο εργασιών ύψους 1,554 δισ. ευρώ και EBITDA 550,5 εκατ. ευρώ.

Η Goldman Sachs, η οποία στην έκθεσή της στις 30/5, διατηρεί την τιμή-στόχο των 23,98 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”buy”, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο ΟΤΕ συνεχίζει να επωφελείται των ισχυρών επιδόσεων της Cosmote.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι προβλέψεις αρχίζουν να φαίνονται συντηρητικές μετά το α’ τρίμηνο, παρά τον κίνδυνο αύξησης του εγχώριου ανταγωνισμού και των κινδύνων που προέρχονται από τις καλωδιακές συνδέσεις στη Ρουμανία.

Η Lehman Brothers, η οποία στην έκθεσή της στις 31/5 διατηρεί την σύσταση ”2-equalweight” εν αναμονή του conference call του ΟΤΕ, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του Οργανισμού ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της σε επίπεδο κύκλου εργασιών και EBITDA, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 18 εκατ. ευρώ υψηλότερα των προβλέψεων του διεθνούς οίκου.

Η Lehman τονίζει τα καλά αποτελέσματα από τον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, καθώς οι περικοπές κόστους αποφέρουν αποτελέσματα, ενώ υπογραμμίζει πως το λειτουργικό περιβάλλον για την Romtelecom παραμένει δυσμενές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v