Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βουτιά” λόγω Alpha και ΑΕΠ των ΗΠΑ

Η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας στο α’ τρίμηνο και η έλλειψη βοήθειας για τον Γενικό Δείκτη από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους οδηγούν την αγορά στο χαμηλό ημέρας και μειώνουν το ενδιαφέρον που υπήρχε κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης για τίτλους μεσαίας και, πολύ περισσότερο, μικρής κεφαλαιοποίησης. Απώλειες 4% για την Alpha.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,3% έναντι προσδοκιών για 1,8%), από τη μία πλευρά, και η έλλειψη βοήθειας για τον Γενικό Δείκτη από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, από την άλλη, φαίνεται να στέλνουν τον Δείκτη στη Σοφοκλέους στο χαμηλό ημέρας και να μειώνουν κάπως το ενδιαφέρον που υπήρχε κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης για τίτλους μεσαίας και, πολύ περισσότερο, μικρής κεφαλαιοποίησης.

Είναι ενδεικτικό ότι ελάχιστα λεπτά πριν από τις 16:00, από τις μετοχές του FTSE με θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο Coca Cola, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο τίτλος της Alpha Bank, των τριών ποσοστιαίων μονάδων της Folli Follie και των δύο ποσοστιαίων μονάδων των Τιτάνα, Intralot και Πειραιώς.

Παρά ταύτα, σε αρκετές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης συνεχίζεται η αγοραστική δραστηριότητα, ενώ πτωτική συνεδρίαση με σχετικά ισχνές συναλλαγές καταγράφεται και στην αγορά παραγώγων, όπου οι εκεί εμπλεκόμενοι ακολουθούν την υποκείμενη διατηρώντας τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά ζητούμενο παραμένει το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα από τις 4.793 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v