Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση ΤΕΑΔΥ κατά Ακρόπολις για το πρώτο ομόλογο

Μήνυση κατά των υπεύθυνων μελών του Δ.Σ. της Ακρόπολις και εκπροσώπων των off shore εταιριών (Αkropolis Participations Ltd. και Aκρόπολις Διεθνείς Επενδύσεις Ltd.) με έδρα την Κύπρο, οι οποίες φαίνεται να μεσολάβησαν για την αγορά ομολόγου 70 εκατ. ευρώ, κατέθεσε το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μήνυση ΤΕΑΔΥ κατά Ακρόπολις για το πρώτο ομόλογο
της Εύας Καραμανώλη

Μήνυση κατά των υπεύθυνων μελών του Δ.Σ. της Ακρόπολις και εκπροσώπων των off shore εταιριών (Αkropolis Participations Ltd. και Aκρόπολις Διεθνείς Επενδύσεις Ltd.) με έδρα την Κύπρο, οι οποίες φαίνεται να μεσολάβησαν για την αγορά του πρώτου ομολόγου 70 εκατ. ευρώ, κατέθεσε το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η μήνυση στρέφεται κατά των ακολούθων:

* Γεώργιος Αποστολίδης, πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή.

* Θεόδωρος Πρινιωτάκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

* Κανάρης Τσόλης, Χριστίνα Πρινιωτάκη, Αικατερίνη Πρινιωτάκη, μέλη του Δ.Σ.

* Σοφοκλής Πρινιωτάκης, εκπρόσωπος των δύο off shore εταιριών.

Στη μήνυση του κατέθεσε το ΤΕΑΔΥ ζητά τη δίωξη των μελών του Δ.Σ. της Ακροπόλις και των εκπροσώπων των off shore για τα κακουργήματα της απάτης, απιστίας, υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου, ενώ επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά περαιτέρω και για την υπόθεση του κρυφού ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το ΤΕΑΔΥ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο με την οποία ζητά τη συντηρητική κατάσχεση και τη μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών, αλλά και των μηνυομένων προσώπων μέχρι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v