Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επιφυλακτικότητα φέρνει διόρθωση

Προς την περιοχή των 4.800 μονάδων υποχωρεί και πάλι η αγορά, με σχεδόν το σύνολο των τραπεζικών μετοχών να διορθώνουν. Τον πρώτο λόγο από πλευράς απωλειών έχει η Alpha Bank, η μετοχή της οποίας υποχωρούσε μέχρι και 2,6%. Εμφανής η επιφυλακτικότητα συγκεκριμένων επενδυτικών κύκλων, η απροθυμία για σημαντικές αγορές και η στάση αναμονής από αρκετούς ενεργούς ”παίκτες”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατάτι μεγαλύτερη απ’ ό,τι περίμεναν ορισμένοι παράγοντες της αγοράς εξελίσσεται η διόρθωση που φέρνει την αγορά και πάλι προς την περιοχή των 4.800 μονάδων.

Στα πρώτα 20-25 λεπτά της συνεδρίασης οι συναλλαγές έφθαναν τα 30 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου (8,2 εκατ. ευρώ) να πραγματοποιείται στην Alpha Bank και μάλιστα σε τιμές μέχρι και 2,6% χαμηλότερα, προς τα 23,36 ευρώ.

Γενικότερα πτωτική είναι όμως η φορά των τραπεζών, πλην Αγροτικής και Εμπορικής, ενώ οι πωλητές υπερισχύουν εμφανώς καθώς πτωτικά διαμορφωνόταν η τάση και στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το όλο κλίμα, αρκετά επιφυλακτικό και με διάθεση για κατοχύρωση των όποιων κερδοφόρων θέσεων, αποτυπώθηκε από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Για περίπου 45 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν θετική, ενώ για περισσότερες από 110 αρνητική.

Από τις λίγες μετοχές με ανοδική φορά, σε Μεσοχωρίτη και ΑΕΓΕΚ, είχαν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες συναλλαγές, με την τιμή να αντιδρά προς το 0,71 και 0,75 ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθούσαν Profile (2,70 ευρώ), Αττικάτ (1,69 ευρώ) και Αστήρ (6,76 ευρώ).

Δεδομένου ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία της εβδομάδας και την επόμενη Τρίτη οι αγορές παραμένουν κλειστές, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις από το σκάνδαλο των ομολόγων, θα πρέπει να θεωρηθεί λογική και αναμενόμενη η επιφυλακτικότητα και η στάση αναμονής που μέχρι στιγμής τηρούν ορισμένοι επενδυτικοί κύκλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v