Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην περιφέρεια τα φώτα

Συντηρείται το μεγαλύτερο μέρος των αρχικών κερδών στην αγορά, καθώς ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται σταθερά πέριξ των 4.870 μονάδων. Όμως είναι εμφανής η μείωση των συναλλαγών και του ενδιαφέροντος των επενδυτικών σχημάτων για ”μόχλευση” σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά πέριξ των 4.870 μονάδων διαμορφωνόταν ο Γενικός Δείκτης, αποδίδοντας κατά 0,7% υψηλότερα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της συνεδρίασης, από την προηγούμενη αναφορά μας, είναι η μείωση των συναλλαγών, αν και αρχικά ο τζίρος που είχε προσμετρηθεί ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων συνεδριάσεων.

Έτσι, στις 14:05, σε σύνολο συναλλαγών 215 εκατ. ευρώ τα 38 περίπου εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και σε πακέτα.

Από τον FTSE-20, όπου τη μεγαλύτερη απόδοση κατέγραφαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, 3E, Εθνική και Alpha, κρατούσαν μεγάλο μέρος των αρχικών του αποδόσεων. Συγκεκριμένα, η Εθνική διαμορφωνόταν με 1,1 εκατ. τεμάχια μέχρι και 1,2% υψηλότερα, στα 43,08 ευρώ, η δε Alpha Bank με συναλλαγές 680.000 τεμαχίων μέχρι και 0,8% υψηλότερα, στα 24,20 ευρώ.

Η μετοχή της Εμπορικής διαμορφωνόταν στα 22,20 ευρώ (0,3%).

Από το σύνολο των μετοχών, για 145 η τιμή διαμορφωνόταν θετική και για 95 αρνητική.

Πέραν του Μεσοχωρίτη, που ”κρατούσε” το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής αντίδρασης, το νέο στοιχείο που αφορά σε πιθανές επιχειρηματικές συνέργιες ”ακούει” στο όνομα Alter.

Η μετοχή της εταιρίας-φορέα του τηλεοπτικού σταθμού διαμορφωνόταν μέχρι και 10% υψηλότερα, καθώς φήμες που δεν έχουν διασταυρωθεί ή επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Από το ευρύτερο μέρος του ταμπλό, που θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει ”καθίσει”, ξεχώριζαν ΑΕΓΕΚ, Σέλμαν, Lavipharm, ΝΕΛ και ορισμένες ακόμα μετοχές εταιριών από τη μεσαία - χαμηλότερη αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v