Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η αναβάθμιση 8 ελληνικών τραπεζών από την Moody’s, οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα της Alpha Bank, η προσφορά της Μυτιληναίος για απόκτηση του 88% των μετοχών της βοσνιακής Aluminij, η πρόθεση του ΟΤΕ να προχωρήσει στην πώληση της Infote, οι εξελίξεις στο διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ για την πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η αναβάθμιση 8 ελληνικών τραπεζών από την Moody’s, οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα της Alpha Bank, η προσφορά της Μυτιληναίος για απόκτηση του 88% των μετοχών της βοσνιακής Aluminij, η πρόθεση του ΟΤΕ να προχωρήσει στην πώληση της Infote, οι εξελίξεις στο διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ για την πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Τράπεζες: Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης των βασικών οικονομικών μεγεθών των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών προχώρησε ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Moody’s. Η έκθεση της Moody’s απονέμει εύσημα σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Marfin, Κύπρου, Αγροτική και Εγνατία. Η αναβάθμιση διευκολύνει τα πιστωτικά ιδρύματα στην άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό με καλύτερους όρους.

Alpha Bank: Σημαντική αύξηση κερδών αναμένει για το α’ τρίμηνο ο όμιλος της Alpha Bank. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, ότι θα ανέλθουν στην περιοχή των 270 εκατ. ευρώ, έναντι 151,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006. Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου της τράπεζας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή.

Μυτιληναίος: Μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 88% των μετοχών της βοσνιακής βιομηχανίας παραγωγής αλουμινίου, Aluminij, κατέθεσε η Μυτιληναίος, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων της Ομοσπονδίας, με καταληκτική ημερομηνία τις 23/4, όπως αναφέρει η Ημερησία. Η τιμή εκκίνησης που έχει θέσει η Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων ανέρχεται στα 76,8 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Τη διαδικασία πώλησης της Infote έχει ξεκινήσει ο ΟΤΕ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Π. Βουρλούμης, στην Καθημερινή, το σύνολο των πρώην μονοπωλιακών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών έχουν πωλήσει τις αντίστοιχες δραστηριότητες και ότι ο ΟΤΕ κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

ΑΚΤΩΡ: Στην υπογραφή σύμβασης κατασκευής της υποδομής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Λιανοκλάδι-Δομοκός προχώρησε η ΑΚΤΟΡ ΑΤΕ, θυγατρική του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ, με τη θυγατρική του ΟΣΕ για την κατασκευή έργων, ΕΡΓΑ ΟΣΕ. Ο προϋπολογισμός κατά τη μελέτη του έργου ανέρχεται στα 324 εκατ. ευρώ και ο χρόνος περάτωσης είναι 48 ημερολογιακοί μήνες.

Vodafone: Ανοικτό άφησε χθες το ενδεχόμενο αντικατάστασής του ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, κ. Γ. Κορωνιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της εταιρείας για την ανακαίνιση των καταστημάτων της, ενός project 25 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και μετοχική συνεργασία με την HOL, με την οποία έχει ήδη υπογραφεί επιστολή προθέσεων για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

ΕΛΠΕ: Σοβαρό πρόβλημα έχει προκαλέσει στη μονάδα ΟΚΤΑ των ΕΛΠΕ, στα Σκόπια, η απόφαση του Κοσόβου να εφαρμόσει νέες αυστηρότερες προδιαγραφές στα καύσιμα, με αποτέλεσμα εδώ και 7 ημέρες περί τα 120 βυτιοφόρα που μεταφέρουν καύσιμα από το διυλιστήριο των Σκοπίων να έχουν ακινητοποιηθεί στα σύνορα, γράφει η Ημερησία.

ΛΑΡΚΟ: Ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση της προπώλησης της παραγωγής νικελίου της ΛΑΡΚΟ ζήτησαν χθες ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Σημειώνεται ότι στην υπόθεση έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας.

Μεσοχωρίτης: Προτάσεις εξαγοράς έχουν κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για την απόκτηση της τεχνικής εταιρείας Αφοί Μεσοχωρίτη, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο. Όπως αναφέρεται από καλά πληροφορημένες πηγές, η μια εξ αυτών προέρχεται από επιχειρηματία του κατασκευαστικού κλάδου.

Sprider: Αύξηση της τάξης του 51% εμφάνισαν οι πωλήσεις της Sprider στο α’ τρίμηνο, που διαμορφώθηκαν στα 21,57 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους υπερτριπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 836 χιλ. ευρώ.

Ενέργεια: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθεί η τελική έκβαση του διαγωνισμού του ΔΕΣΜΗΕ για την πρώτη ιδιωτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Χθες αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές των συμμετεχόντων όπου διαπιστώθηκε ”ισοψηφία” των προσφορών της ΤΕΡΝΑ και της Enelco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v