Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Ανάλογα με εκτιμήσεις τα κέρδη λένε οι ΑΧΕ

Ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το α΄ τρίμηνο του 2007 υπογραμμίζουν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report (27/4), τονίζοντας ωστόσο ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. Αντίθετα, ευχάριστη έκπληξη προήλθε από την πλευρά των εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Alpha: Ανάλογα με εκτιμήσεις τα κέρδη λένε οι ΑΧΕ
Ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το α΄ τρίμηνο του 2007 υπογραμμίζουν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report (27/4), τονίζοντας παράλληλα ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. Αντίθετα, ευχάριστη ”έκπληξη” προήλθε από την πλευρά των εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, ανάλογα με τις εκτιμήσεις χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη της τράπεζας η Proton, τονίζοντας ωστόσο ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους εμφανίστηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις, ενώ αντίθετα, τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές ήταν σχεδόν διπλάσια των αναμενομένων.

Η Marfin – Egnatia επισημαίνει ότι τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές αλλά και οι χαμηλότερες προβλέψεις στήριξαν τα κέρδη της τράπεζας, ενώ υπογραμμίζει ότι τόσο τα καθαρά έσοδα από τόκους όσο και οι προμήθειες κινήθηκαν χαμηλότερα από τις προσδοκίες.

Ύστερα από αναπροσαρµογή των κερδών που σχετίζονται µε την πώληση της Alpha Ασφαλιστικής στην ΑΧΑ, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 174,3 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας άνοδο 15,7%.

Σηµειώνεται επίσης ότι παρά τα χαµηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους, το καθαρό περιθώριο τόκων, αναπροσαρµοσµένο για τις προβλέψεις των επισφαλών δανείων, ήταν αµετάβλητο από το προηγούµενο τρίµηνο στο 2,4%.

Από την πλευρά, της η P&K αναφέρει ότι τα αποτελέσματα κατέδειξαν αδυναμία στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, όμως τα καθαρά κέρδη ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων αλλά και των καλύτερων των αναμενόμενων εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Από την πλευρά της, η Eurobank Sec. επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Alpha Bank βρίσκονται σε συνάφεια με τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση, τονίζοντας παράλληλα ότι παραμένει μια από τις ελκυστικότερες τράπεζες μεταξύ αυτών που καλύπτει η χρηματιστηριακή.

Η HSBC κρίνει θετική την ισχυρή αύξηση που σημείωσαν οι χορηγήσεις, εμφανίζεται όμως επιφυλακτικότερη για την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v