Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα blue chips δείχνουν τα δόντια τους

Με τον ΟΤΕ να παραμένει στο +4,2%, την Εθνική να έχει χάσει λίγη από την αρχική της ορμή, η αγορά διαμορφώνεται πέριξ των 4.215 μονάδων. Μοιρασμένη η εικόνα μεταξύ ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με τους ενεργούς παίκτες να ακολουθούν μετριοπαθέστερη τακτική από ό,τι στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται η καθαρά τεχνικής μορφής αντίδραση βασικών δεικτών και μετοχών. Ωστόσο, η τάση στα βασικά και στα επιμέρους έχει εξορθολογιστεί σε σημαντικό βαθμό, καθώς ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν πέριξ των 4.215 μονάδων (0,85%), ενώ το ενδοσυνεδριακά υψηλό έχει καταγραφεί στις 4.238,4 μονάδες.

Έχει αμβλυνθεί όμως και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές καθώς μοιράζεται πλέον στο περίπου 2 προς 1. Η μετοχή του ΟΤΕ κρατά ακόμα τα αρχικά ισχυρά κέρδη (4,24%), έχει μειωθεί κάπως η απόδοση της Εθνικής (1,4%) και δευτερευόντως της Alpha Bank (0,8%) και Πειραιώς (0,6%)

Οι συναλλαγές στις 14:20 διαμορφώνονταν στα 220 εκατ. ευρώ με τη μεγαλύτερη αξία των συναλλαγών να κατανέμεται σε ΟΤΕ (52 εκατ. ευρώ) και Εθνική (22 εκατ. ευρώ).

Από το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, όπου οι κινήσεις των ενεργών παικτών είναι εμφανώς μετριοπαθέστερες από ό,τι στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ξεχώριζαν μετοχές επιμέρους εταιριών.

Από τη Revoil που κρατούσε το μεγαλύτερο μέρος των αρχικών κερδών με την τιμή της στα 7,98 ευρώ, τη Veterin στα 3,92 ευρώ, τα Everest στα 2,29 ευρώ μέχρι τη Folli Follie (προστιθέμενης αξία η συνεργασία με τη Lapin στην Κίνα) στα 26,92 ευρώ και αξία συναλλαγών στα 6,7 εκατ. ευρώ, τον Σφακιανάκη στα 10,90, την ΑΕΓΕΚ στο 0,97 ευρώ, τον Γρηγόρη στο 1,05 ευρώ, την Ασπίδα στα 4,22 ευρώ και τις Ελτον, ΝΕΛ, Εγνατία, Ιατρικό Αθηνών, Αθηνά, Καλπίνη, Blue Star, ΑΝΕΚ και αρκετές ακόμη.

Για τη συνέχεια θα χρειαζόμασταν περισσότερες, κυρίως τεχνικής μορφής, ενδείξεις που θα αποσαφήνιζαν κυρίως τη βραχυπρόθεσμη τάση.



Μέχρι νεωτέρας, όμως, η αντίδραση αυτή θα θεωρείται από μερίδα διορατικών παικτών της αγοράς μια καλή ευκαιρία κατοχύρωσης πιθανών υπεραξιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v