Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ”καυτό” φινάλε στα 9μηνα δίνει τάση

Η βραχυπρόθεσμη τάση ”χάθηκε” χθες. Οι βασικοί δείκτες ”γύρισαν” και πάλι σε πτωτική τροχιά, ωστόσο το διήμερο, λόγω ανακοίνωσης μεγεθών ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνικής, αλλά και της διεθνούς συγκυρίας, προβλέπεται ιδιαίτερα ”καυτό”. Θετικές οι πρώτες ενδείξεις από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall. Τα μάτια στραμμένα σήμερα σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διήμερο ”φωτιά”, καθώς η ανακοίνωση αποτελεσμάτων ομίλων του μεγέθους ενός ΟΤΕ και μιας Εθνικής συμπίπτουν με την εμβάθυνση της διόρθωσης. Μιας διόρθωσης αναμενόμενης και τεχνικά απόλυτα δικαιολογημένης, τουλάχιστον όσον αφορά τη Νέα Υόρκη και αρκετά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Χθες στη Νέα Υόρκη ανασχέθηκε η πτωτική φορά, δίνοντας περιθώριο και ενδεχομένως αφορμή για μια τεχνικής μορφής αντίδραση και στις ευρωπαϊκές αγορές. Για τη Σοφοκλέους όμως ”όλα τα λεφτά” θεωρούμε πως είναι η Εθνική.

Ο όμιλος ανακοινώνει τα αποτελέσματα αύριο, τις τελευταίες ημέρες οι πιέσεις ήταν αρκετά έντονες –ειδικότερα χθες- οδηγώντας μάλιστα τη μετοχή σε επίπεδα χαμηλότερα σημαντικών στηρίξεων.

Εκ των πραγμάτων η Εθνική αλλά και ο ΟΤΕ- λιγότερο ο ΟΠΑΠ, είναι οι ρυθμιστές της τάσης για τον FTSE 20, που μέσα σε δυο συνεδριάσεις προσαρμόστηκε σε λογικά επίπεδα χαμηλότερα των 2.300 μονάδων.

Ωστόσο όπως συμβαίνει σταθερά τις δυο τελευταίες εβδομάδες, έτσι και χθες παρατηρήθηκε πως μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών για διάφορους λόγους μπορούν και κινούνται ”κόντρα στο ρεύμα”.

Ενθαρρυντικές ενδείξεις απαντώνται τόσο στον FTSE 20 (ξεχωρίζει κυρίως η Folli Follie), αλλά και στη μεσαία, ακόμη και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Στη μετοχή των Μινωικών λόγου χάρη, η απορρόφηση της προσφοράς σε τιμές κοντά στα 4,20 ευρώ, είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανής. Είναι επίσης προφανές πως ο απορροφών είναι ισχυρός παίκτης.

Θετική συμπεριφορά όμως έχουν μετοχές εταιρειών όπως Καλπίνης, Autohellas, Frigoglass (μετά την απαραίτητη διόρθωση), και αρκετές ακόμη εισηγμένες από ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v