Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υψηλά για Marfin - Εγνατία

Μετριότατου τζίρου είναι μέχρι τώρα η εικόνα της αγοράς. Έπειτα από μία ώρα συνεδρίασης φαίνεται ότι, όπως και στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έτσι και στη Σοφοκλέους, λείπουν οι μεγάλες κινήσεις των ισχυρών επενδυτικών κύκλων. Παιχνίδι αναμονής με... ”στόχευση” σε μετοχές επιμέρους εταιριών η συνεδρίαση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σχετική... άπνοια επικρατεί από την αρχή της συνεδρίασης, με τη Σοφοκλέους να κινείται στον ρυθμό των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών. Στις 11:10 ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 26,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 7 αφορούσαν σε ”πακέτο” της Γερμανός.

Χαμηλών συναλλαγών όμως ήταν, μέχρι στιγμής, η συνεδρίαση και στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, κάτι που ”αποτυπώνει” μια συνολικότερη διάθεση των ξένων επενδυτικών κύκλων.

Ενδεικτικό της χαμηλής συναλλακτικότητας είναι τα μόλις 500 παρά κάτι τεμάχια που είχαν αλλάξει χέρια στη μετοχή της Εμπορικής και τα κάτι λιγότερα από 10.000 κομμάτια στη μετοχή της Eurobank.

Η … άπνοια ”αποτυπώνεται” και στον Γενικό Δείκτη, όπου ενδοσυνεδριακά καταγράφηκε χαμηλή τιμή στις 4.298,5 μονάδες για να ισορροπήσει μετά τις 11:00 μεταξύ των 4.305 και 4.310 μονάδων.

Η μετοχή της Εθνικής διαμορφωνόταν οριακά χαμηλότερα των 37 ευρώ, η Alpha Bank στα 24,66 ευρώ, αμφότερες με μέτριες συναλλαγές, με μέτριο τζίρο διαμορφώνονταν λίγο χαμηλότερα η Eurobank προς τα 28,26 ευρώ και η Πειραιώς προς τα 23,10 ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο, ξεχωρίζει για ακόμα μία φορά η μετοχή της Marfin με άνοδο μέχρι και 2,6% προς τα 43,90 ευρώ.

Από τα επιμέρους, όπου και εδώ η εμπορευσιμότητα είναι μετριότερη των προηγούμενων συνεδριάσεων, ξεχωρίζουν επιμέρους εισηγμένες. Υψηλές για τα δεδομένα της μετοχής μπορεί να θεωρηθούν οι συναλλαγές στη μετοχή της Rainbow, πόσο μάλλον όταν αυτές πραγματοποιούνται μέχρι και 9,8% υψηλότερα προς τα 4,94 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές και μάλιστα μέχρι και 9,6% υψηλότερα και πάνω από τα 3 ευρώ πραγματοποιούνταν στη μετοχή της Ντρουκφάρμπεν.

Με συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές άξια λόγου αντίδραση καταγράφεται για τη μετοχή της Unibrain, της ΕΤΕΜ, της Lannet, του Υγεία, της Ολυμπιακής Τεχνικής και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς φαίνεται να διευκολύνει τον σχεδιασμό κυρίως όσων δραστηριοποιούνται βραχυμεσοπρόθεσμα και επικεντρώνονται περισσότερο στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Άλλωστε εξ αρχής, και δεδομένου ότι η Εθνική ανακοινώνει τα αποτελέσματά της την επόμενη Πέμπτη, ζητούμενη ήταν μια εικόνα ανάλογη αυτής που μέχρι τώρα παρουσιάζεται για τον FT20.

Ήπιων τόνων διακυμάνσεις, χωρίς μέχρι τώρα αισθητές διαφοροποιήσεις, που επιτρέπουν την κυκλική, εκ περιτροπής ”στόχευση” συγκεκριμένων μετοχών.

Ακόμη καλύτερα όταν αυτές είναι μετοχές εταιριών με επαρκή θεμελιώδη, καλό 9μήνο και επαρκή επιχειρηματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v