Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσδοκίες και στο βάθος... Εθνική

Την Πέμπτη ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής και εύλογα το επενδυτικό ενδιαφέρον και βραχυπρόθεσμα παραμένει στραμμένο προς τη μετοχή του πρώτου τη τάξει ομίλου της αγοράς μας. Ζητούμενο για τη συντήρησή της η ”μόχλευση” σε μετοχές επιμέρους εταιριών, κυρίως όσων ανακοινώνουν αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ παραμένει το χωρίς εκπλήξεις κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Εβδομάδα Εθνικής” θεωρείται αυτή που ξεκινά σήμερα και δικαιολογημένα. Η πλειονότητα των αναλυτών και παραγόντων της αγοράς αναμένει στο τέλος του μήνα την επιβεβαίωση (ή όχι) των θετικών προβλέψεων για τα αποτελέσματα του μεγαλύτερου τη τάξει ομίλου της αγοράς μας.

Εύλογα, η διαμόρφωση της μετοχής της Εθνικής έχει και βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον, μετά μάλιστα το ”κλείσιμο” της Παρασκευής, που κατά την εκτίμησή μας άφηνε κάποια τεχνικής μορφής... ψεγάδια.

Ο όμιλος Εθνικής ανακοινώνει τα αποτελέσματά του την Πέμπτη και μέχρι τότε μένουν τρεις - τέσσερις συνεδριάσεις όπου θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ή όχι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις βασικών δεικτών και μετοχών.

Μένει να επιβεβαιωθούν οι στηρίξεις των Alpha Bank, Eurobank, καθώς για τη σημερινή συνεδρίαση υπάρχουν μικτές εντολές αγορών - πώλησης. Μένει να επιβεβαιωθεί η τάση και για τη μετοχή του ΟΤΕ, που λόγω των τελευταίων εξελίξεων (από πλευράς αναδόχων) συγκεντρώνει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Θα σταθούμε όμως και σε μετοχές όπως Πειραιώς, Κύπρου, Marfin-Εγνατία, γιατί είτε έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρα ανοδική τάση είτε καταγράφονται νέες υψηλές τιμές με αυξημένες συναλλαγές.

Στα επιμέρους, μετοχές εταιριών όπως Ελληνική Τεχνοδομική, Υγεία (μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων), Νηρέας (ανακοινώνονται αποτελέσματα), Info-Quest (ανακοινώνονται αποτελέσματα), Intralot, αλλά και Κλουκίνας-Λάππας, Μινωικές Γραμμές, Autohellas, Χαϊδεμένος, Σαράντης, ΜΕΤΚΑ και αρκετών ακόμη από αυτή την κατηγορία, φαίνονται ικανές να παραμείνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v