Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα μερίσματα των τραπεζών για το σύνολο της χρήσης 2006, οι βλέψεις της Citigroup για αγορά εγχώριου ιδρύματος, το ενδεχόμενο συνεργασίας HOL- Vodafone, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Τα μερίσματα των τραπεζών για το σύνολο της χρήσης 2006, οι βλέψεις της Citigroup για αγορά εγχώριου ιδρύματος, το ενδεχόμενο συνεργασίας HOL- Vodafone, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Τράπεζες: Κεφάλαια-ρεκόρ που αγγίζουν τα 1,57 δις. ευρώ, πρόκειται να διανείμουν στους μετόχους τους η Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank, η Πειραιώς και η Αγροτική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το μέρισμα της Εθνικής θα ανέλθει στην περιοχή των 1,20-1,30 ευρώ ανά μετοχή, της Alpha Bank στα 0,80-0,85 ευρώ, της Eurobank στα 0,95-1,00 ευρώ, της Πειραιώς στα 0,85 ευρώ και της Αγροτικής στα 0,10 ευρώ, όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η Ημερησία.

ΕΧΑΕ: Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να συναντηθούν ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σ. Καπράλος με τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ Αλ. Μωραίτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις μειώσεις που έχουν προταθεί στην τιμολογιακή πολιτική των ΕΧΑΕ.

HOL: Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επίτευξη μεγάλης εμπορικής συμφωνίας με τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας, Vodafone Ελλάδος, αποτελεί το επόμενο ”στοίχημα” της Hellas On Line, αναφέρει η Ημερησία. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τη διοίκηση της HOL να έχει ”παγώσει” κάθε ενέργεια που σχετίζεται με άλλα θέματα του κλάδου, καθώς έχει ρίξει το βάρος του ενδιαφέροντός της στη σύνταξη μιας ιδιαίτερα καλής προσφοράς που θα υποβάλει στην ηγεσία της Vodafone, προκειμένου να διεκδικήσει τη συνεργασία της στο κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας και του Internet.

Real Estate: Στην ενίσχυση του real estate δημοσίου και ιδιωτών αποσκοπεί μεταξύ άλλων το σχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τη δημόσια περιουσία. Μεταξύ των στόχων της προσπάθειας καταγραφής της δημόσιας περιουσίας είναι η επανεξέταση όλων των μισθώσεων ακινήτων δημοσίου ή κληροδοτημάτων και η αναζήτηση καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων και κτημάτων.

Citigroup: Ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγοράς εγχώριου ιδρύματος αφήνει ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός της Citigroup, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της Citigroup Global Markets Ελλάδος, Γ. Κοφινάκος, σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική.

Αποκρατικοποιήσεις: Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το θετικό επενδυτικό κλίμα που υπάρχει έναντι του τραπεζικού κλάδου, ανοίγοντας την τραπεζική ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει τη διάθεση μετοχών της Αγροτικής, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τράπεζας Αττικής. Έτσι, μετά τον ΟΤΕ, που θα αποτελέσει την ”αιχμή του δόρατος” των αποκρατικοποιήσεων για το 2007, οι τράπεζες εκτιμάται ότι θα ”σηκώσουν” το μεγαλύτερο βάρος στον τομέα αυτό, γράφει η Ελευθεροτυπία.

TIM Hellas: Ανταποκρίσεις διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων από το Λονδίνο έδιναν την Παρασκευή το προβάδισμα για την απόκτηση της ΤΙΜ Hellas στην Etisalat, τηλεπικοινωνιακή ετιαρεία των Εμιράτων, που εμφανίζεται να προσφέρει ως και 5 δισ. δολάρια. Ωστόσο, στελέχη της αραβικής εταιρείας διέψευσαν τις σχετικές πληροφορίες λέγοντας ότι το συγκεκριμένο τίμημα ”βρίσκεται σε ανήκουστα επίπεδα” και πως η Etisalat θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας για το αν τελικά θα υποβάλει προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v