Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Λαγός” της κούρσας ο ΟΤΕ

Αντιδρούν τεχνικά οι διεθνείς αγορές ακολουθεί και η Σοφοκλέους με τον Γενικό Δείκτη να κερδίζει μέχρι και 1,4%. Τοποθετήσεις κυρίως ξένων και ισχυρών επενδυτικών χαρτοφυλακίων στον ΟΤΕ εκτινάσσουν τη μετοχή (4,4%) και την αξία των συναλλαγών. Ακολουθούν Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Cosmote, ενώ περίπου 160 τίτλοι διαμορφώνονταν σε θετικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι θετικές ενδείξεις από τη Wall, τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου ελληνικών ομίλων οδηγούν σε αντίδραση και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Με τον Γενικό Δείκτη να ”ανοίγει βιαστικά” υψηλότερα των 4.200 μονάδων φτάνοντας μέχρι τις 4.238,4 μονάδες, για να ισορροπήσει στη συνέχεια με θετική απόδοση περίπου της τάξεως του 1,2%.

Μοχλός της υπεραντίδρασης αναδεικνύεται ο ΟΤΕ, αναμενόμενο άλλωστε, καθώς οι ξένοι είχαν προεξοφλήσει τα αποτελέσματα 9μήνου.

Εκπλήσσει θετικά το ποσοστό μεταβολής που πολύ γρήγορα ξεπέρασε το 4%, ενώ μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά της συνεδρίασης οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα 20 εκατ. ευρώ.

Στις 11:05 με τη μετοχή στα 21,20 ευρώ η αξία των συναλλαγών έφτανε τα 37 εκατ. ευρώ καθώς είχαν διακινηθεί 1,8 εκατ. τεμάχια. Είναι ενδεικτικό πως η αξία συναλλαγών της Εθνικής έφτανε περίπου την ίδια ώρα στα 7,6 εκατ. ευρώ, της δε Alpha Bank προσέγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς βασικών δεικτών, FT20 και SC80 είχαν περίπου την ίδια αντίδραση, καθώς κέρδιζαν περίπου 1,4%. Εύλογα η αντίδραση ενός ευρύτερου μέρους της αγοράς, μετά την πίεση των τελευταίων 3-5 συνεδριάσεων, αναζητώντας ”ανοδική εκτόνωση”, είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση θετικής τιμής για περίπου 160 τίτλους.

Είναι ενδεικτικό πως στις 11:10 στη μετοχή της ΑΕΓΕΚ η μεταβολή έφτανε στο 6%, στον Τζιρακιάν το 8%, ενώ ακολουθούσαν Ιντερτεκ, Σφακιανάκης, Veterin, ΚΡΕΚΑ, Αlumil, Τράπεζα Ασπίς, Everest, Δομική Κρήτης, Εθνική Ασφαλειών και αρκετές ακόμη.

Επίσης είναι ενδεικτικό πως για περίπου 30 μετοχές το ποσοστό μεταβολής ξεπερνούσε το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v