Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αύξηση κερδών 9μήνου 47% αναμένει η αγορά

Αύξηση κερδών περίπου στο 47% έως τα 780 εκατ. ευρώ αναμένουν οι αναλυτές να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνονται αύριο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

ΕΤΕ: Αύξηση κερδών 9μήνου 47% αναμένει η αγορά
Περί το 47% αναμένουν οι αναλυτές να διαμορφωθεί η αύξηση των καθαρών κερδών εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνει αύριο πριν την έναρξη της συνεδρίασης αποτελέσματα.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις δέκα αναλυτών, όπως τις συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 46,7% έως τα 780,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα τόκων της Εθνικής αναμένεται να διαμορφωθούν, σύμφωνα με τους αναλυτές, στα 1,413 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 21,4% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ισχυρός δανεισμός και τα έκτακτα κέρδη περίπου 111 εκατ. ευρώ από την πώληση της Atlantic Bank of New York, που ενέγραψε η τράπεζα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα είναι οι βασικοί παράγοντες για την αναμενόμενη αύξηση της κερδοφορίας.

Εξάλλου παρόμοια εικόνα παρέχουν και οι προβλέψεις του consensus του Bloomberg, όπου γίνεται λόγος για αύξηση κερδών εννεαμήνου κατά 47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v