Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βαρίδι” ο ΟΠΑΠ

Δεν άρεσαν καταπώς φαίνεται τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ σε ορισμένους διαχειριστές, οι οποίοι στα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης ρευστοποίησαν θέσεις 1,2 εκατ. τεμαχίων. Εύλογα βασικοί δείκτες πιέστηκαν χαμηλότερα, χωρίς ωστόσο να μεταβληθεί ανάλογα η εικόνα για ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πάει... Στοίχημα χαμηλότερα την αγορά ο ΟΠΑΠ.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει η άμεση, σχεδόν αντανακλαστική, αντίδραση ισχυρών διαχειριστών, οι οποίοι έσπευσαν να ρευστοποιήσουν θέσεις 1,2 εκατ. τεμαχίων μέχρι και τα χαμηλά των 27,32 ευρώ.

Στο προσυνεδριακό μας σχόλιο γινόταν αναφορά για τις επιφυλάξεις μας ως προς τα μεγέθη του οργανισμού.

Με τον ΟΠΑΠ μέχρι και 6,5% χαμηλότερα είναι λογική η κατά 0,46% υποχώρηση του Γ.Δ. και η κατά 0,56% του ASE-20.

Αντιθέτως, η συνολικότερη εικόνα της αγοράς τόσο σε επίπεδο δεικτών (Mid 40, SC 80) όσο και σχέσης ανοδικών – καθοδικών κρίνεται απόλυτα αναμενόμενη.

Η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται από τα 31,44 (τιμή ανοίγματος) μέχρι τα 31,80 ευρώ (-0,32%), η Alpha οριακά στα 21,36 ευρώ, ενώ μικρά κέρδη καταγράφονται για τις μετοχές των Eurobank, Εμπορικής, Πειραιώς και ΟΤΕ.

Στα 23,26 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της Intralot, στα 20,22 ευρώ της Folli Follie, στα 21,52 ευρώ της Motor Oil και οριακά στα 39,20 ευρώ της Τιτάν.

Αν και... ηπιότερο το ενδιαφέρον στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, τα μεγαλύτερα σε ποσοστό κέρδη καταγράφονται και σήμερα για μετοχές εταιρειών από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Με βάση τις συναλλαγές των πρώτων 30 λεπτών, ξεχώριζαν Ικτίνος, Ελτον, Δομική Κρήτης και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Στις 12:05 ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν πέριξ των 3.910-3.915 μονάδων, με συναλλαγές περίπου 50 εκατ. ευρώ, 72 μετοχές ”στο πράσινο” και τις απώλειες του ΟΠΑΠ να έχουν περιοριστεί ελαφρώς στο -5,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v