Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Ανάλογα εκτιμήσεων τα μεγέθη λένε οι ΑΧΕ

Mε τις προβλέψεις των αναλυτών ευθυγραμμίστηκαν σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα της Εμπορικής, σχολιάζουν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report με ημερομηνία 25 Αυγούστου.

Εμπορική: Ανάλογα εκτιμήσεων τα μεγέθη λένε οι ΑΧΕ
Mε τις προβλέψεις των αναλυτών ευθυγραμμίστηκαν σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα της Εμπορικής, σχολιάζουν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά reports με ημερομηνία 25 Αυγούστου.

Aνάλογα των προβλέψεων θεωρεί τα μεγέθη α΄ εξαμήνου της Eμπορικής Τράπεζας η P&K, διατηρώντας τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Επισημαίνει ωστόσο ότι, σύμφωνα με την Credit Agricole, η τράπεζα δεν θα καταβάλει μέρισμα για δύο έτη λόγω των αναμενόμενων υψηλών προβλέψεων (provisions).

Η HSBC τονίζει πως η ισχυρή βελτίωση της κερδοφορίας της τράπεζας ήταν αναμενόμενη και αντανακλά, μεταξύ άλλών, τον περιορισμό των δαπανών. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Εμπορική έχει ακόμα μακρύ δρόμο ώστε να μειώσει την ψαλίδα του ανταγωνισμού, ενώ αναφορικά με τα αποτελέσματα στα προσεχή τρίμηνα εξαρτώνται από τα μέτρα αναδιάρθρωσης που θα λάβουν οι Γάλλοι.

Παράλληλα θεωρεί ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου κινήθηκαν σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις.

Η Σίγμα αναφέρει ότι τα κέρδη διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων, εξέλιξη που αποδίδει, μεταξύ άλλων, στα καθαρά έσοδα από τόκους.

Από την πλευρά της, η Marfin θεωρεί ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν ανάλογα των προβλέψεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε κατά 5,6%.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εμπορική ευθυγραμμίστηκαν σε γενικές γραμμές με τις προσδοκίες της αγοράς, αναφέρει η Eurobank Securities. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πάντως ότι τα αποτελέσματα είναι σχετικά μικρής σημασίας στην παρούσα φάση, καθώς η Credit Agricole έχει δηλώσει ότι η Εμπορική θα αναλάβει προβλέψεις ύψους 300-400 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων δύο ετών, κάτι που θα βλάψει τα κέρδη και πιθανόν να σταματήσει τη διαδικασία διανομής μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v