Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Σχόλια για τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου

Χαμηλότερα των προβλέψεων κρίνουν την κερδοφορία του ΟΠΑΠ στο α΄ εξάμηνο του 2006 διεθνείς οίκοι και χρηματιστηριακές. Την ίδια θέση προσυπογράφει και η Credit Suisse σε ό,τι αφορά το β΄ τρίμηνο. Διατηρεί την τιμή των 30 ευρώ η Citigroup και των 36,1 ευρώ η UBS.

ΟΠΑΠ: Σχόλια για τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου
Χαμηλότερα των προβλέψεων κρίνουν την κερδοφορία του ΟΠΑΠ στο α΄ εξάμηνο του 2006 διεθνείς οίκοι και χρηματιστηριακές.

Ειδικότερα, η Citigroup αναφέρει ότι το ”μήνυμα” από τα μεγέθη β΄ τριμήνου της εταιρίας είναι ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο διακύμανσης των κερδών του Οργανισμού λόγω του ύψους των αποδόσεων στους νικητές.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή – στόχο των 30 ευρώ και τη σύσταση ”hold”.

Η UBS κρίνει αδύναμα τα κέρδη της εταιρίας, διατηρώντας την τιμή – στόχο των 36,1 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2”.

Παράλληλα ξεχωρίζει ως θετική την επικείμενη αύξηση των ωρών διεξαγωγής του Kino, ενώ χαρακτηρίζει ως αποτυχία την μικρή απεργία των πρακτόρων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Marfin Analysis κρίνει τα κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών, τονίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση για τη διεύρυνση των ωρών διεξαγωγής του Kino αποτελεί ένα ”καλό νέο” για τον oργανισμό.

Από την πλευρά της, η Σίγμα αναφέρει ότι τόσο τα EBITDA όσο και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα ”βλέπει” σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα έτους ή για τη σύσταση (”neutral”).

Εξάλλου, η Proton αποδίδει τα χαμηλότερα των προβλέψεων μεγέθη β΄ τριμήνου στο υψηλότερο payout, επισημαίνοντας και αυτή τη ”θετική εξέλιξη” αναφορικά με τη διεύρυνση των ωρών διεξαγωγής του Kino.

Η Credit Suisse αποδίδει τα χαμηλότερα του αναμενoμένου καθαρά κέρδη στις αποδόσεις του ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και σε λοιπές λειτουργικές δαπάνες.

Χαμηλότερα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την Alpha Finance, η οποία αποδίδει τη διαφοροποίηση από τις εκτιμήσεις στο υψηλότερο ποσοστό διανομής κερδών προς τους ”παίκτες” του ”Στοιχήματος”, στο υψηλότερο κόστος διανομής αλλά και στα έκτακτα έξοδα.

Η χρηματιστηριακή, πάντως, αναφέρει ότι το ποσοστό διανομής κερδών προς τους ”παίκτες” δεν αποτελεί ”απειλή” για τις εκτιμήσεις όσον αφορά στα κέρδη του 2006.

H ΒΕΤΑ Xρηματιστηριακή μειώνει στα 32,1 ευρώ, από 35,7 ευρώ πριν την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v