Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε χθες η Εμπορική και η ανακοίνωση της παραίτησης Προβόπουλου, τα αποτελέσματα ΟΠΑΠ, CosmΟΤΕ, ΚΑΕ, το ενδιαφέρον της ΝΕΛ για απόκτηση της Hellenic SeaWays, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε χθες η Εμπορική και η ανακοίνωση της παραίτησης Προβόπουλου, τα αποτελέσματα ΟΠΑΠ, CosmoΟΤΕ, ΚΑΕ, το ενδιαφέρον της ΝΕΛ για απόκτηση της Hellenic Sea Ways, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Εμπορική: Σε 91,7 εκατ. έναντι 46 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ανέρχονται τα κέρδη εξαμήνου της Εμπορικής Τράπεζας. Χθες, εκτός των αποτελεσμάτων, ανακοινώθηκε και η παραίτηση του Γ. Προβόπουλου. Η Credit Agricole τοποθέτησε προσωρινή διοίκηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η νέα ηγεσία της Εμπορικής. Πρόεδρος της Εμπορικής αναλαμβάνει προσωρινά ο Jean Frederic de Leusse.

ΟΠΑΠ: αύξηση 34% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του ΟΠΑΠ το α’ εξάμηνο, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 228 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,5% σε σχέση με πέρυσι.

CosmΟΤΕ: Οριακή κάμψη της κερδοφορίας της ανακοίνωσε η CosmΟΤΕ, λόγω των αυξημένων αποσβέσεων και χρηματοοικονομικών εξόδων. Τα καθαρά της κέρδη το α’ εξάμηνο διαμορφώθηκαν σε 156,7 εκατ. από 158,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της CosmΟΤΕ αυξήθηκε στα 1.037,1 εκατ. ευρώ, από 791,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ακτοπλοΐα: Μεγάλες ανακατατάξεις κυοφορούνται στην ακτοπλοΐα, εν όψει της πώλησης της συμμετοχής που έχουν οι Μινωικές Γραμμές στη Hellenic SeaWays. Ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης και η εισηγμένη ΝΕΛ φέρονται να έχουν εκφράσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποσοστού 33% της Hellenic SeaWays που κατέχουν οι Μινωικές.

Εθνική: Ενισχύει σημαντικά την παρουσία του στην τραπεζο-ασφαλιστική αγορά της Βουλγαρίας ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, με τη δημιουργία και δραστηριοποίηση δύο νέων εταιρικών σχημάτων για τις ασφάλειες ζωής και τις γενικές ασφάλειες. Προχθές, όπως γράφει η Ημερησία, οι αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας αδειοδότησαν τις δύο νέες εταιρείες, στις οποίες συμμετέχουν η United Bulgarian Bank AD και η Εθνική Ασφαλιστική, καθώς και ο διεθνής ασφαλιστικός κολοσσός της American International Group (AIG).

Ασπίς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απόκτηση του 50% πλέον μιας μετοχής του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής MFS Holding Public Company LTD από την Ασπίς Όμιλος Εταιρειών, με την καταβολή από τη δεύτερη του ποσού των 4.483.935,30 λιρών Κύπρου (περίπου 7,9 εκατ. ευρώ), στο πλαίσιο της υποβληθείσας δημόσιας πρότασης, η οποία έληξε στις 4 Αυγούστου.

ΔΕΛΤΑ: Παραιτήθηκε από τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών ο κ. Στέργιος Νέζης. Όπως ανακοινώθηκε χθες, με την οριστικοποίηση του μετασχηματισμού της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών και την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της Vivartia, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλός της επέλεξε να μη συμμετέχει στη νέα οργανωτική δομή της εταιρείας και υπέβαλε την παραίτησή του.

Σοφοκλέους: Νέο σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού για το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να γίνει το προσεχές φθινόπωρο, καθώς στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της εισαγωγής των Exchange Traded Funds (ETF) και στην εγχώρια αγορά, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος στο κεντρικό της θέμα, με τίτλο ”Το νέο όπλο της Σοφοκλέους”. Τα ETF είναι επενδυτικά προϊόντα που συνδυάζουν ταυτόχρονα χαρακτηριστικά από τοποθέτηση σε μετοχικούς δείκτες και Αμοιβαία Κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v