Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μαζεύεται” η προσφορά στην Εθνική

Εντολές αγοράς στην Εθνική Τράπεζα ωθούν τη μετοχή έως και πάνω από τα 29 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αμβλύνουν τις πιέσεις στη Σοφοκλέους. Μόλις 26 μετοχές καταγράφουν θετικό πρόσημο. Σημαντικά κέρδη για τον ΟΠΑΠ. Απώλειες για το σύνολο των τίτλων του Mid 40.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την τελευταία μισή ώρα δίνονται συστηματικά εντολές απορρόφησης της προσφοράς, που βγαίνει στον τίτλο της Εθνικής.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη διαμόρφωση τιμής υψηλότερα των 28 ευρώ (ενδοσυνεδριακά η μετοχή κινήθηκε και χαμηλότερα των 28), με τις εντολές να δίνονται μέχρι τα 28,54 ευρώ.

Οι συναλλαγές στην Εθνική ξεπερνούσαν στις 14:20 τα 2 εκατ. τεμάχια, με τους ξένους και ισχυρούς έλληνες διαχειριστές να ακολουθούν μικτή τακτική.

Μετά τις 14:25 οι εντολές στην Εθνική άρχισαν να δίνονται ακόμα υψηλότερα, φθάνοντας μέχρι και το +1% της μετοχής, δηλαδή προς τα 29,10 ευρώ.

Κίνηση που εκλήφθηκε ως μήνυμα από ορισμένους στην αγορά, με αποτέλεσμα να ”γυρίσουν” αρκετές μετοχές.

Πωλητές και αγοραστές εντοπίζονται και από τις δυο πλευρές, ενώ είναι εμφανής η προσπάθεια που καταβάλλεται για να αναχαιτιστεί η μονότονα πτωτική φορά της μετοχής.

Υψηλές όμως συναλλαγές, ενδεικτικό του ότι κάποιο αποχωρούν ακόμη και σε αυτές τις τιμές, καταγράφονται στη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας, μέχρι και 3% χαμηλότερα, στην Alpha Bank μέχρι και 3,9% χαμηλότερα, ενώ ”γύρισε” και πάλι πτωτικά η μετοχή της Eurobank, που προηγουμένως είχε δώσει ικανοποιητικότερα δείγματα γραφής.

Είναι εμφανές πως η κρίση, που δεν θα πρέπει να αποδίδεται μονότονα στο κλίμα που επικρατεί διεθνώς, αρχίζει να προσλαμβάνει πλέον συστημικό χαρακτήρα για ένα ικανό μέρος της αγοράς.

Και αναφερόμαστε στη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση, όπου μεγεθύνονται γεωμετρικά τα προβλήματα.

Σημείωση: Είναι αλήθεια πως η χθεσινή είσοδος του ΤΤ στο ΧΑ με την ομολογουμένως εξαιρετική υπεραπόδοση της μετοχής, έδωσε πολλές ”ανάσες” στο ”σύστημα”.

Είναι προφανές, με βάση των αριθμό των μετοχών που άλλαξαν χέρια και το ποσοστό μεταβολής, πως μέσω του Ταμιευτηρίου κερδήθηκε ρευστότητα για μικρότερους ή και μεγαλύτερους παίκτες, έκλεισαν ”τρύπες” και επουλώθηκαν ορισμένες από τις πάμπολλες πληγές που ”χαίνουν” στο ”κορμί” της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v