Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πτωτικές τάσεις λόγω ”εισαγώμενων” πιέσεων

Συνέχιση της πτωτικής πορείας της Σοφοκλέους, χωρίς αλλαγή της τάσης αυτής -τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα- προβλέπουν οι αναλυτές, με τις διεθνείς αγορές να διατηρούν την επιφυλακτική τους στάση, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο της Wall Street, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

ΑΧΕ: Πτωτικές τάσεις λόγω ”εισαγώμενων” πιέσεων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Συνέχιση των πωλήσεων προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis στο πρωινό report της, μετά και το πτωτικό κλείσιμο της Wall Street χθες το βράδυ.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή της πτωτικής τάσης, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, καθώς οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές, ιδιαίτερα μετά το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street.

Εξάλλου η Proton Securities προβλέπει ότι οι αγορές θα ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα, λόγω των ανησυχιών για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, ενώ εκτιμά ότι παρόμοιο θα είναι και το άνοιγμα της Σοφοκλέους.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε και χθες τη πτωτική του πορεία, καθώς επηρεάστηκε τόσο από την πορεία των διεθνών χρηματαγορών, όσο και από τις ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Εθνικής, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι μια αρνητική συνεδρίαση είναι το πιθανότερο σενάριο για σήμερα σε όλη την Ευρώπη, συμπληρώνοντας πως αυτή την τάση δεν θα μπορέσει να διαφύγει ούτε η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Σε χαμηλότερο επίπεδο οδήγησε χθες τη Σοφοκλέους η Εθνική Τράπεζα, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με πτώση της τάξης του 2,36% και 1,7% αντίστοιχα, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v